Cirurgia maxil·lofacial

Les malformacions maxil·lofacials apareixen durant l’adolescència, és a dir, en l’etapa de creixement. Aquestes malformacions es continuen accentuant fins a l’edat adulta, quan s’arriben a estabilitzar.

Per corregir les malformacions que es formen als ossos de la boca cal practicar una cirurgia maxil·lofacial.

La posició incorrecta de les peces dentals provoca que, a l’hora de l’oclusió bucal, el contacte entre les dents es faci de manera incorrecta (maloclusió). Per tant, a més de ser un problema funcional, també és un problema estètic, ja que pot afectar els ossos del mentó, els pòmuls, el maxil·lar i el nas. L’especialitat mèdica que tracta la reestructuració dels maxil·lars de la cara en una posició òptima és l’anomenada cirurgia ortognàtica.

 

Com puc saber si necessito cirurgia maxil·lofacial?

Si observes que tens alguna descompensació a la mandíbula (quan la mandíbula inferior i la superior tenen dimensions molt dispars) i penses que no solament pateixes un problema funcional, sinó també estètic, pots apropar-te a qualsevol dels nostres centres mèdics dentals.

De vegades, davant d’una mala col·locació de les peces dentals, l’ortodòncia no és suficient per aconseguir el resultat idoni. Per això, per resoldre aspectes més concrets, els nostres professionals mèdics dentals opten per la cirurgia maxil·lofacial, amb la qual poden arribar a corregir altres problemes funcionals.

  • Asimetria facial
  • Mossegada oberta
  • Barbetes o mandíbules desviades
  • Mossegada creuada
  • Maloclusió

Procés d’una cirurgia maxil·lofacial

Si t’has de sotmetre a una cirurgia maxil·lofacial pots acudir a qualsevol dels nostres centres mèdics dentals, on et farem un estudi per conèixer les necessitats de la teva boca, ja que no tots els pacients tenen el mateix problema.

Perquè et puguem fer una cirurgia maxil·lofacial, primer t’hauràs de col·locar ortodòncia, ja que aquesta et permetrà alinear les dents i facilitarà la intervenció posterior.

Una vegada feta la intervenció i corregida la deformitat òssia, caldrà que segueixis uns passos per al postoperatori. Aquesta fase és específica per a cada cas, tot i que, en general, hauràs de prendre aliments líquids i a poc a poc anar introduint aliments més sòlids.