Blanquejament dental

El blanquejament dentaldental té com a objectiu eliminar taques dentals i aconseguir que les dents adquireixin una tonalitat més blanca i brillant. L’emblanquiment dental forma part dels diferents tractaments dins de l’especialitat de l’estètica dental.

Si creus que tens les dents cada vegada més grogues potser és el moment de pensar en un blanquejament dental.

Per què es descoloreixen les dents?

El pas del temps és una de les causes principals per les quals les dents es van descolorint. Quan es té un hàbit de consum perllongat d’aliments amb colorants, sobretot begudes com el cafè, el te, refrescos o vi negre, etc., la blancor de la dent va perdent brillantor a poc a poc. I no es pot oblidar el tabac, que és un dels productes més nocius per a les dents.

Has de tenir en compte algunes prevencions per un blanquejament dental?

Perquè l’esmalt et duri més temps, per fer un emblanquiment has d’estar unes 48 h abans i després sense ingerir aliments o begudes amb colorants.

I sobretot no fumar durant el procés d’emblanquiment, ja que és molt nociu per a les dents i pot fer que el procés sigui molt més lent i no s’aconsegueixi un emblanquiment total.

Com sé si em puc fer un blanquejament dental?

Abans de fer el tractament d’emblanquiment, fem una revisió dental. El pot fer qualsevol persona que tingui la boca sana, és a dir, sense càries, i que no tingui sensibilitat dental, perquè el tractament la pot augmentar.

És dolorós el blanquejament dental?

L’emblanquiment no és un procés dolorós, però sí que pot ser que la sensibilitat de la dent augmenti, encara que no sempre en tots els casos.

És un procés llarg?

No és un procés massa llarg. Es necessiten aproximadament dues sessions per poder fer un emblanquiment dental: una primera sessió per diagnosticar l’estat general de les dents, fer una neteja bucal i els motlles per preparar la fèrula, i una segona sessió al cap d’uns dies per aplicar ja el tractament d’emblanquiment.