Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

23/01/2024 | Blog

Tot el que has de saber sobre les dents de llet

Les dents de llet són les primeres que sorgeixen en l’ésser humà. La majoria tenim les 20 primeres peces abans de complir els tres anys.

L’aparició de les dents de llet es regeix per un ordre determinat, els primers a fer eclosió són, per norma general, els de la part davantera, en primer lloc, els de baix i després els de dalt. L’habitual és que comencin a aparèixer entorn 6 mesos d’edat.

Normalment en el moment en què surten les dents, les genives solen estar sensibles, per això és recomanable massejar-les amb el dit, un drap humit o alguna cosa freda.

Primera dentició

· Incisius laterals: 6-9 mesos.
· Incisius centrals: 6-9 mesos.
· Primers molars: 12-14 mesos.
· Canins: 16-18 mesos.
· Segons molars: 36 mesos.

Les dents de llet són peces molt importants, ja que ajuden el teu bebè a menjar, parlar i somriure, alhora que deixen espai a les mandíbules per a quan surtin els permanents, que estan sota les genives.

Quan una dent temporal cau abans de temps, pot fer que les dents permanents es puguin torçar o moure, provocant complicacions en el futur.

Les dents de llet es mantenen fins als 6 anys, el seu procés de caiguda és llarg i diferent en cada nen, sent el període comprès entre els 10 i els 13 anys, l’edat màxima a la qual sortiran les dents permanents.

Quan una dent comença a moure’s, el recomanable és no forçar-la amb la llengua perquè caigui. És preferible que segueixi el procediment natural, ja que quan una dent de llet cau és perquè les dents permanents de sota la geniva comencen a pressionar la dent temporal, afluixant-la a poc a poc.

Segona dentició

· Incisius laterals i centrals: 6-7 anys.
· Primers molars: 6-7 anys.
· Premolars: 10-12 anys.
· Segons molars: 11-13 anys.
· Canins: 12-14 anys.
· Queixals del seny: a partir dels 17 anys.

El nostre consell és dur a terme la primera revisió abans de complir un any. En ella, l’odontòleg, a més de fer-li una exploració completa, t’ensenyarà com rentar-li les dents correctament evitant així complicacions en el futur.


Categories: Odontopediatria

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts