Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

31/03/2023 | Blog

Coneixes els tipus de fèrules que es fan servir en tractaments odontològics?

Hi ha diversos tractaments odontològics on és necessari l’ús de fèrules, i perquè compleixin la seva funció de forma correcta han de ser dissenyades a mida. Cada fèrula té una funció específica i és unipersonal. S’apliquen a l’emblanquiment dental, com a remei contra els roncs i el bruxisme, per a corregir la posició de les dents mitjançant la ortodòncia invisible i per a retenir-los un cop finalitzat el tractament. Finalment, tenim les fèrules de protecció que usen els esportistes per evitar lesions.

Quines característiques tenen els diferents tipus de fèrules?

Fèrula per a emblanquiment dental

Fèrula per a emblanquiment dental: en els tractaments d’emblanquiment, una de les opcions disponibles combina intervencions a la clínica i a casa. L’efecte blanquejant s’aconsegueix gràcies a l’exposició de la dentadura a llums led, en sessions de vuit minuts, a la consulta. Posteriorment, a casa, cal aplicar el gel blanquejant que completa el tractament, i això es fa mitjançant una fèrula dissenyada a mida. Tot i que encaixa perfectament amb les dents, té un espai per introduir-hi el gel. A més, és més flexible i menys gruixuda, per la qual cosa no serveix com a fèrula de descàrrega.

Fèrula de descàrrega

Fèrula de descàrrega: per solucionar els problemes derivats del bruxisme (dolors a la mandíbula, el coll, el cap i deteriorament de la dentadura), el tractament més indicat és una fèrula de descàrrega. Dissenyada a mida amb materials durs, té un gruix entre 2 i 3 mm. Es col·loca en una de les arcades a les nits i, així, impedeix el grinyolar les dents o el mal posicionar de l’oclusió.

Fèrula antirroncs

Fèrula antirroncs: es tracta d’un dispositiu d’avanç mandibular, l’objectiu del qual és ampliar l’espai de la faringe per a la circulació de l’aire durant el son . En avançar lleugerament la posició de la mandíbula, es tiben els músculs de la boca i la faringe, es redueix la vibració de les parts toves de la gola i les vies respiratòries queden obertes. Per a aquest tractament s’utilitzen tres tipus de fèrules, fabricades a mida: peces maxil·lar i mandibular amb un lleuger desplaçament per a la fase inicial, i una altra peça mandibular amb més desplaçament per a la fase posterior.

Fèrula de retenció

Fèrula de retenció: després d’un tractament de ortodòncia, les dents estan molt susceptibles al moviment, per la qual cosa cal retenir-les per mantenir-les en la posició correcta. Això s’aconsegueix amb la fèrula de retenció, fabricada a mida de la dentadura del pacient amb materials duradors. És resistent, però menys rígida que la fèrula de descàrrega, i s’ha d’utilitzar durant el temps que determini l’ortodoncista, per evitar que les dents es desplacin de nou a la posició original.

Fèrula d’ortodòncia invisible

Fèrula d’ortodòncia invisible: el tractament inclou dues fèrules o alineadors (una per a l’arcada superior i una altra per a la inferior), segons abasti el tractament. Estan fabricades amb materials plàstics que s’adapten perfectament a la dentadura. Dissenyades mitjançant programari 3D, cada peça és única per a cada pacient, i durant el tractament es van ajustant a l’evolució de la posició de les dents.

Fèrula de protecció esportiva

Fèrula de protecció esportiva: està dissenyada a mida per protegir les dents i la mandíbula de lesions durant la pràctica d’esports de contacte. Es fabriquen amb materials resistents.

Per al disseny de qualsevol tipus de fèrula, a Instituts Odontològics comptem amb escàners intraorals, que permeten mesurar les arcades del pacient, sense marge d’error, en només uns segons. Les dades capturades contenen tota la informació perquè els nostres especialistes, mitjançant programari 3D específic, dissenyin la fèrula a partir de la representació digital exacta de la boca. D’aquesta manera, evitem molèsties al pacient i eliminem la possibilitat que es produeixin errors a les mesures.

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts