Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

23/01/2024 | Blog

Taques negres en les dents

Les taques a les dents són una de les afeccions més comunes en allò que es refereix a la salut bucal, i no és només un problema que afecta l’estètica del pacient, també pot considerar-se com un símptoma o un evident senyal que alguna cosa no està funcionant bé amb les nostres dents. Per això cal que davant l’aparició de taques a les dents ho consultem com més aviat millor amb un odontòleg, de la mateixa manera que faríem davant símptomes més evidents de problemes bucals com poden ser dolors o molèsties. Insistim de nou que no és només una qüestió d’estètica, pot ser un indici d’alguns tipus d’afeccions bucal amb conseqüències perjudicials per a les nostres dents a llarg termini, que poden evitar-se o minimitzar-se si acudim ràpidament al dentista i prenem les mesures preventives adequades.

Les taques no sempre estan relacionades amb algun tipus de descurança de la higiene, es pot fins i tot deduir en algunes situacions que la presència d’una tassa ve per qüestions de genètica. Cada cos és diferent i les circumstàncies i hàbits de cada pacient també són diferents, per la qual cosa el diagnòstic no serà igual en tots els casos. A més, les raons per a l’aparició de taques dentals poden ser múltiples, per la qual cosa per tenir un diagnòstic precís el millor és acudir al més aviat possible a un especialista.

Existeixen, no obstant això, algunes raons habituals que estan darrere de molts casos d’aparició de taques negres a les dents.

Ús de col·lutoris

Si ets una d’aquestes persones que sempre se cerciora de tenir una higiene bucal el més impecable possible i estàs conscienciat de la importància de complements de neteja com el fil dental o els col·lutoris, potser la raó d’aquestes taques negres es deu precisament a un d’aquests elements de neteja. La Clorhexidina és un component que porten alguns col·lutoris, i en algunes ocasions aquest component és el culpable que apareguin aquestes taques.

No es tracta que tots els col·lutoris que contenen Clorhexidina siguin inadequats. Com comentem més amunt, dependrà de cada cas, i de com cada pacient reaccioni davant aquest component. I per descomptat, també dependrà de qual sigui la concentració d’aquest component en l’esbandida i quantes vegades al dia l’estiguis usant. En aquest cas l’ideal és assistir a un odontòleg que et pugui donar millors indicacions per al seu ús i perquè puguis adaptar els teus hàbits d’higiene dental, mantenint una bona neteja i solucionant el problema de les taques negres de les teves dents.

Acumulació de carrall

L’acumulació de carrall és molt comuna en pacients que hagin tingut malalties com la periodontitis, ja que el carrall s’acumula de tal manera que desenvolupa una placa que va destruint la constitució de la dent. Això pot ser perillós en circumstàncies greus a causa que es podria perdre la dent. No obstant això, abans d’encendre les alarmes és millor que el doctor ens revisi per saber què està passant exactament amb la nostra dentadura.

Factors desencadenants

Les taques negres a les nostres dents no apareixen per art de màgia ni de la nit al dia. Poden aparèixer lentament i anar accentuant-se amb el temps, per la qual cosa resulta crucial estar pendents per detectar aquest i qualsevol altre símptoma que les dents puguin estar en mal estat.

Hi ha determinats factors que augmenten el risc de patir l’aparició de taques negres a les dents

  • Una mala o incompleta higiene bucal.
  • El tabaquisme. L’hàbit de fumar, a més d’altres problemes greus de salut, també pot generar taques a les dents.
  • El consum habitual de determinades begudes o aliments, com pot ser el cafè, el vi negre, o algunes verdures.

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts