Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

13/03/2023 | Blog

El tabaquisme i les seves conseqüències

El fum del tabac conté milers de substàncies tòxiques. El mal que provoca el tabaquisme va més enllà de la halitosis i les taques de les dents, està relacionat amb la malaltia periodontal i el càncer oral.

Segons els experts el principal problema del tabaquisme és que “les genives dels fumadors reben menys aportació sanguínia que les dels no fumadors, de manera que tenen menor capacitat defensiva davant l’atac dels bacteris”.

Les genives dels fumadors no presenten evidències de problemes periodontals. El seu aspecte pot ser absolutament normal, no és freqüent ni la inflor, ni la vermellor ni el sagnat. Encara així, el recomanable és acudir al dentista, almenys dues vegades a l’any, ja que si no tractem aquest problema podem patir l’extracció de les peces danyades.

En el referit als cigarrets elèctrics, encara que les seves conseqüències per a la nostra salut siguin menors que les que comporten els normals, no significa que el seu consum estigui exempt de riscos, ja que la combustió de les aromes que contenen són molt perjudicials.

A grans trets els efectes més nocius del tabaquisme són:

· Halitosi: potencien l’aparició de mal alè a causa de la sequedat i la irritació de les mucoses i de les vies respiratòries, la qual cosa contribueix a la falta d’higiene de les genives. A més a més és freqüent la reducció del sentit del gust i de l’olfacte.

· Taques i canvi de tonalitat a les dents: el color groguenc és una dada evident del tabaquisme, una de les conseqüències d’aquesta nociva addicció.

· Menor acceptació dels implants i més retard en la cicatrització: la taxa de fracàs dels implants dentals és dues vegades menor que en el cas dels fumadors.

· Risc de càncer oral: malaltia amb alt risc de mortalitat, a causa de la inhalació de substàncies nocives, com el quitrà i la nicotina.


Etiquetes: Tabac

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts

    Ets pacient d'Instituts Odontològics?


    El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.