Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

21/11/2021 | Blog

“Som una clínica dental propera familiar amb l’avantatge afegit d’una tecnologia avantguardista”

El teu dentista de confiança, a prop de casa i amb l’aval d’una marca sòlida. Aquesta és l’aposta d’Instituts Odontològics, que recentment ha obert la nova clínica a la Rambla de Maria Casas, 78 (al costat del Parc Municipal de la Torre Lluch).

El nou centre permetrà cobrir totes les necessitats de salut bucodental sense haver de sortir de Gavà. El seu director, Carles Rodríguez, ens explica quina acollida han tingut aquests primers mesos.

“Som una clínica dental propera familiar amb l’avantatge afegit d’una tecnologia avantguardista” | Blog IO

 

Què distingeix Instituts Odontològics d’altres centres similars?

Com a centre sanitari, la nostra raó de ser és la salut del pacient. Som una clínica propera amb unes instal·lacions avantguardistes. Les nostres clíniques estan molt consolidades perquè sempre busquem la fidelització del pacient. Això, juntament amb el fet de comptar amb professionals que sumen una llarga trajectòria amb nosaltres, ens ha ajudat a poder atendre milers de pacients al llarg d’aquests anys.

 

Podríem dir que la proximitat és un dels vostres valors?

Sí, és el que som i intentem demostrar a cada pacient. De fet, molts vénen recomanats per familiars i amics. Coneixem els nostres pacients, les seves famílies i els seus problemes, i ens en preocupem. Intentem proporcionar un tracte més humà perquè se sentin còmodes des del moment que travessen la porta. Si el pacient hi confia, estarà més còmode, perquè ningú no vol anar al dentista.

Encara més, tenim un departament que s’encarrega de contactar amb els pacients per recordar-los que disposen d’una revisió anual gratuïta. La nostra vocació és demostrar als nostres pacients que de debò ens estem preocupant per la seva salut, tal com portem fent al llarg dels més de 30 anys d’història de la companyia.

 

Amb quin equip compta la clínica?

Actualment el nostre equip està format per 9 persones. Entre elles hi ha, per exemple, el doctor Enric Asensi, el nostre cirurgià, que és col·laborador del màster a l’única universitat pública que hi ha a l’àmbit dental a Catalunya. La Dra. Sara Herrero, directora mèdica del centre, té un màster en Prostodòncia, Implantologia i actualment n’està realitzant un altre en Estètica Dental. I per descomptat la resta del quadre mèdic també estan especialitzats en les àrees respectives d’Ortodòncia i Periodòncia. L’àmplia experiència del nostre equip a les diferents clíniques i la seva formació ens permeten oferir als nostres clients la millor atenció professional.

Per a nosaltres també és important l’equip d’auxiliars i de recepció, totes veïnes de la zona (Gavà o Viladecans). A més d’ajudar-nos en l’aspecte estrictament professional, són part del motor fonamental que permet que les clíniques funcionin amb èxit i donar aquest tracte personalitzat que busquem.

 

Amb quina tecnologia treballeu a les vostres instal·lacions?

Tenim espais d’última tecnologia, totalment equipats per fer qualsevol tipus de tractament. Entre la nostra maquinària professional comptem amb màquines que permeten fer radiografies periapicals, que revelen digitalment i ens permeten veure l’estat de les peces, fins i tot una màquina per a ortopantomografies, que són radiografies generals amb molt poca radiació que ens donen una visió global de la salut general del pacient. El nostre objectiu és oferir als nostres pacients un espai de proximitat on puguin gaudir de tota la tecnologia que necessitin perquè no s’hagin de desplaçar a altres centres o ciutats per fer-se cap prova.

 

La clínica, doncs, està preparada per fer tractaments més complexos?

Estem totalment equipats per a atendre qualsevol tipus de necessitat. A Ortodòncia, per exemple, realitzem tractaments tant en bràquets com en ortodòncia invisible. Tot just l’altre dia, el Dr. Asensi i la Dra. Herrero van realitzar una rehabilitació completa de tota una arcada. Fem servir una tècnica capdavantera (All on Four), el top dels tractaments en rehabilitació, que en 24 hores permet dur a terme l’extracció, col·locació d’implants i col·locació de pròtesi fixa. En el cas que hem esmentat, l’endemà d’haver col·locat l’implant —la primera part del procés—, vam col·locar la pròtesi fixa i, en ser una intervenció ràpida, el pacient va tenir una boca nova d’un dia per l’altre.

 

Quina mena de consultes són les més habituals?

A la visita al dentista hi ha dos tipus de pacients. Primer hi ha qui no va fins que el problema li genera molèsties notables, normalment en forma de dolor. Això provoca haver de fer directament un tractament d’emergència. D’altra banda, tenim el pacient que, pel motiu que sigui, ens ha conegut i és conscient de la importància de la prevenció, a qui fem de manera gratuïta la primera visita amb una revisió, radiografia i un pla de tractament integral, perquè conegui l’estat de la boca i pugui gaudir d’una bona salut bucodental.

 

El dentista és aquesta visita que sovint deixem per a l’últim minut…

Sí, és veritat. Però val més prevenir que curar, per això insistim en la necessitat d’una revisió anual. La salut bucodental no són només extraccions o intervencions complexes a nivell maxil·lofacial. Tot i que cada vegada estem més educats sobre la prevenció i les revisions anuals, encara hi ha moltíssima gent que només va al dentista quan li fa mal. El problema és que el dolor no és més que una de les darreres fases, quan el problema arriba al nervi. Aquesta complicació s’evita abans que comenci a molestar gràcies a la revisió anual i un tractament preventiu.

 

Fins a quin punt és important la salut bucodental per al nostre benestar general?

No tenim consciència que la salut bucodental és tan important o més que altres àrees de la salut. Una boca sana ens pot allargar la vida. Si tu no mastegues correctament, tot això et repercuteix per dins, i pot provocar problemes digestius i fins i tot articulars. Al final, són problemes que directament no tenen a veure amb la boca, però que podrien haver estat evitats. Té efectes col·laterals dels quals la gent no n’és conscient. No és només un problema estètic, que també. Es tracta d’un problema de salut. Per això nosaltres insistim en la necessitat de les revisions. En el nostre cas, fem una revisió, diagnosi i aconsellem un tractament.

 

Carles, quan parles de proximitat amb els pacients… també es tradueix en facilitats de pagament?

Busquem que els nostres pacients puguin tenir accés a aquests tractaments sense que el cost sigui un impediment. Oferim fraccionaments perquè paguin a terminis i facilitem el procés de finançament. En algunes ocasions es pot arribar a fraccionar el pagament fins a 60 mesos.

 

Per què heu triat aquesta nova ubicació per a la vostra clínica?

Des del naixement de l’empresa, l’any 1988, hem obert 33 clíniques, i a la zona del Baix Llobregat Sud no en teníem cap, de manera que alguns pacients s’havien de desplaçar a Sant Boi, Cornellà, Barcelona o bé a Vilanova i la Geltrú. Aquí a Gavà, a més, s’hi va adaptar el local d’una clínica anterior que va tancar, per millorar les instal·lacions i renovar la nostra filosofia de treball. Tots aquests progressos ens han permès continuar creixent. N’és una prova que durant aquest darrer any hem obert un total de 7 clíniques, una al Prat de Llobregat i l’altra a Gavà, cosa que soluciona la manca de clíniques a la zona.

 

Esteu satisfets amb l’acollida que heu tingut durant aquests mesos?

Estem molt feliços de com ens estan acollint. Els pacients són conscients del canvi de negoci que hi ha hagut i hem estat capaços de superar l’herència negativa que va deixar Dentix. La gent ha entès que nosaltres no hi tenim res a veure, que som una companyia diferent. Als clients que van tenir males experiències amb ells els estem oferint noves opcions de tractament perquè puguin continuar cuidant la salut bucodental. És més, ens han arribat a portar fins a bombons i ens recomanen entre els seus éssers estimats i amics. Honestament, per a mi, això és l’èxit: que els pacients vinguin i ens portin la seva filla, el pare o els néts perquè confien en nosaltres.

 

Nota: Instituts Odontològics ha obert també una nova clínica a El Prat de Llobregat (Avinguda Verge de Montserrat, 105).


Categories: Gavà

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts