Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

23/01/2024 | Blog

Sensibilitat dental, causes i remeis

La sensibilitat bucal és aquell moment, que generalment és curt, on se sent un dolor sobtat pel contacte entre la dent i un estímul extern, com pot ser un menjar o beguda freda. De fet, és molt comú que es produeixi en ingerir begudes i menjars freds, o fins i tot amb la respiració quan l’aire està molt fred.

 

La sensibilitat dental és molt més comuna del que es creu, i moltes persones la pateixen sense ser realment conscients d’això, ja que ho consideren com alguna cosa normal, i per tant no acudeixen al dentista per tractar-la o no ho mencionen específicament durant les revisions.

El principal problema de no acudir al dentista per tractar sensibilitat dental, és que tampoc s’estarà tractant les causes que l’originen, i que de vegades poden tenir efectes molt negatius en la salut bucal.

 

Causes principals de la sensibilitat dental

La corona de la dent està protegida per un esmalt, mentre que l’arrel està envoltada per la geniva i pel ciment radial. Quan la geniva es retrau o l’esmalt es deteriora, deixa la dentina exposada als estímuls anteriorment esmentats.

Entre les principals causes que poden existir perquè es produeixi la sensibilitat bucal, cal destacar:

Mala higiene bucal. No causa sensibilitat dental de manera directa, però sí indirectament, ja que una mala higiene bucal afavoreix l’aparició de les càries, que poden trencar o esquerdar la dent, la qual cosa sí que causa la sensibilitat bucal.

També la mala cura dels empastaments dentals pot ser una causa, pel fet que sense l’adequada revisió i manteniment es poden deteriorar o desgastar.

El desgast de l’esmalt dental és una altra de les principals causes de sensibilitat dental. Pot deure’s a un raspallat agressiu o un procés d’emblanquiment (que pot generar una debilitat temporal a les dents). També pot produir-se per vomitar de manera habitual, per mossegar-se les ungles, o per prendre moltes begudes gasoses, que tendeixen a acidificar la dentadura.

La retracció de les genives. Com en el cas anterior, es pot deure a una mala higiene que provoca l’aparició d’infeccions, o a un mal seguiment i cura de tractaments odontològics com l’ortodòncia.

 

Remeis i tractaments per combatre la sensibilitat dental

Una vegada que s’hagi diagnosticat la sensibilitat dental és important trobar la causa de la mateixa per poder combatre-la de manera ràpida, segura i certa, i així evitar que torni a aparèixer o almenys mitigar el dolor.

Els remeis casolans, encara que poden ser efectius per combatre el dolor temporalment, no poden aportar una solució definitiva al problema perquè no ataquen a l’arrel del problema.

Els millors consells per prevenir i combatre la sensibilitat dental són:

Higiene dental

El millor aliat per combatre la sensibilitat dental és la higiene. Això reduirà el risc d’aparició de càries i de patir danys en l’esmalt de la dent i les genives.

Revisions dentals

Cal acudir periòdicament a les revisions amb el dentista, per avaluar l’estat de salut general de la boca. En cas de trobar càries noves calen tractar-se com més aviat millor, i si es detecten empastaments previs deteriorats, calen reparar-se o substituir-se.

Seguiment després de tractaments

Després de rebre tractaments dentals com poden ser emblanquiments, és necessari fer un seguiment i seguir totes les indicacions de l’odontòleg.

Cura amb el raspallat

Cal cuidar la intensitat del raspallat per no desgastar les genives ni deteriorar l’esmalt dental.

Evitar menjars i begudes molt fredes o calentes

També és important controlar en el possible la ingesta de menjars o begudes massa calentes o massa fredes.

Reduir el consum de begudes gasoses

Evitar en el possible substàncies àcides com les begudes gasoses.

Escoltar el consell de ràdio


Categories: Sensibilitat dental

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts