Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

30/01/2023 | Blog

Saps per què s’utilitza el titani en els implants dentals?

Els implants dentals poden estar fets amb titani, material altament utilitzat per ser totalment biocompatible, permetent un percentatge d’èxit (en els tractaments) d’un 98%. Els implants dentals de titani són una alternativa ideal per a la reconstrucció del somriure, perquè substitueix qualsevol peça dental perduda o que es trobés en mal estat.

La fabricació del titani es basa en diversos estudis científics relacionats a l’osteointegració confirmant la seguretat i qualitat de l’implant en la cavitat bucodental. L’implant dental és únicament el caragol que s’insereix dins de l’os maxil·lar i quan s’integra dins de l’os és necessari fixar una pròtesi que exercirà la funció de dent.

Propietats i raons de l’ús de titani en implants dentals

El cos de l’implant dental es fabrica en titani (anomenat “caragols de titani” de manera informal) i la raó principal per la qual s’usa aquest material és per la seva biocompatibilitat permetent que el procés d’osteointegració es desenvolupi de manera correcta entre l’organisme del pacient i la superfície de l’additament.

Entre altres característiques del titani es troba la seva elevada resistència a l’òxid i altres processos químics; és lleuger, resistent a atacs químics i a la corrosió especialment en la cavitat bucal. Així mateix, com a especialistes en el treball amb implants dentals és important assenyalar que l’ús d’aquests additaments permet un tractament eficaç sense que apareguin inflamacions ni reaccions adverses davant cossos estranys.

El titani en l’implant dental ofereix característiques mecàniques idònies per a suportar idealment qualsevol acció funcional al qual sigui sotmès com menjar o beure.

La importància del tractament de superfície del titani

Per a construir la millor superfície, les principals marques d’implants dentals desenvolupen estudis tots els anys. Per a això, realitzen tractaments de superfície de l’implant de titani per a incrementar l’èxit de la seva osteointegració. Aquest punt és de gran importància.

Per a millorar la fixació de l’implant de titani s’han anat canviant les superfícies. S’han realitzat superfícies rugoses mitjançant atac àcid de la superfície amb la finalitat d’augmentar la superfície real de contacte entre l’os i l’implant de titani.

 

Si estàs esbrinant o necessites un tractament de implantologia d’un o més dents saps que comptes amb nosaltres 😉 però primer haurem de fer un diagnòstic i planificació segons sigui el teu cas.

Font: Consell de dentistes


Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts