Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

10/11/2022 | Blog

Què són i com es fan els implants dentals?

Els implants són la millor solució per cobrir la pèrdua de peces dentals, també anomenada edentulisme, un problema que afecta la salut bucodental.

Cal tenir en compte que la pèrdua de dents o queixals no redueix la potència mastegadora de la mandíbula, però com que aquesta s’ha de repartir entre menys peces, la càrrega és més gran entre aquelles situades al voltant dels buits i, per tant, accelera el seu desgast.

Què passa amb els buits que deixen les peces que falten?

D’altra banda, les restants peces tendeixen a desplaçar-se per cobrir aquests buits, cosa que acaba provocant que, en mossegar, no encaixin bé l’arcada superior i inferior, s’acceleri la degeneració de l’os i que apareguin zones d’acumulació de bacteris.

Com evitem els problemes de salut bucodental derivats de la pèrdua de dents?

Per evitar el torrent de dificultats de salut bucodental relacionats amb la pèrdua de peces dentals, el més indicat és recórrer a la cirurgia d’implants, un procediment senzill, segur i durador, amb una taxa de rebuig molt baixa (entorn del 3%).

que-son-y-como-se-realizan-los-implantes-dentales

 

Què és un implant dental?

L’implant consisteix en la substitució de l’arrel de la peça perduda per una peça de titani de grau IV i, en una fase posterior, la col·locació de la pròtesi dental o corona, amb el mateix aspecte i funcionalitat que les dents reals. El titani, un metall emmotllable i d’extraordinària duresa, és el material més utilitzat en implantologia. A banda de les seves qualitats físiques, el més important és la seva biocompatibilitat, la capacitat d’adaptar-se al nostre organisme, ja que en rares ocasions genera rebuig.

En quines fases es divideix el procés de col·locació d’implants?

El procés que culmina amb la col·locació de la dent o queixal artificial completament funcional es desenvolupa durant diversos mesos. La cirurgia es du a terme en dues fases: col·locació de l’implant i col·locació de la nova peça. Tot i això, pot ser necessària una fase prèvia per realitzar un empelt ossi a la zona de la mandíbula que ha d’allotjar l’implant.

Quan ha passat molt de temps des de la pèrdua de la peça dental, una de les conseqüències sol ser la pèrdua de massa òssia al maxil·lar. Perquè l’implant tingui èxit, l’alçada òssia ha de ser adequada, i això es soluciona gràcies a una cirurgia anomenada elevació de sinus maxil·lar. El procés de consolidació portarà entre nou mesos i un any, el temps necessari per a la regeneració de l’os i poder col·locar l’implant.

En tot cas, el primer que cal fer és conèixer detalladament el diagnòstic del pacient, que inclou un examen dental integral, la revisió de l’historial clínic i el disseny d’un pla de tractament personalitzat, com a resultat de proves clíniques, radiogràfiques o tomografies assistides per ordinador que ofereixen tota la informació sobre les característiques físiques de la zona a tractar; en dependrà l’èxit de tot el procés.

Si no és necessària l’elevació de sinus maxil·lar, es procedeix a la cirurgia d’implants i, uns tres mesos després, el temps necessari perquè la nova peça s’uneixi fermament a l’os, es completa el procediment amb la col·locació de la pròtesi definitiva, que anirà fonamentada o caragolada a l’implant.

La cirurgia d’implants és gaire complicada?

En la majoria dels casos, és una intervenció senzilla, que es duu a terme amb anestèsia local i no implica baixa mèdica. A Instituts Odontològics garantim els millors resultats gràcies a la qualitat dels materials utilitzats i a la personalització de cada tractament. Un implant ben fet dura tota la vida; l’únic que requereix el pacient és un hàbit d’higiene bucal adequat i assistir a les revisions anuals marcades per l’especialista.

Implants amb càrrega immediata

Hi ha una variant en implantologia, els implants de càrrega immediata, que permet recuperar l’estètica de la boca en menys de dos dies. Consisteix a col·locar una pròtesi dental provisional durant les 48 hores posteriors a la realització de l’implant. Perquè aquesta solució funcioni, la corona temporal s’ha de dissenyar amb molt de compte, ja que no ha d’entrar en contacte amb la peça dental antagonista; és a dir, la que es troba al costat oposat de la boca. D’aquesta manera, assegurem que el procés d’integració de l’implant a l’os compleix els terminis necessaris i en disminuïm els possibles moviments.

Clica en el següent enllaç per a més informació sobre els nostres tractaments d’implantologia o demanar hora.

Nota:

Aquesta informació en cap moment no substitueix la valoració d’un professional.


Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts