Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

18/10/2022 | Blog

Què hem de fer quan ens surten els queixals del seny

Són les dents més conegudes entre la població, ja que, pel temps que triguen a aparèixer i per la posició que ocupen en la boca, a vegades poden ser font de problemes. Si és aquest el teu cas, en Instituts Odontològics t’ajudem. Amb més de 30 anys d’experiència, posem a la teva disposició una trentena de clíniques dentals pròpies amb els millors professionals i la tecnologia més avançada..

Me han salido las muelas del juicio

Quan surten els queixals del seny?

Es tracten de les últimes peces dentals a aparèixer. Acostumen a fer-ho entre els 17 i els 24 anys, depèn de cada persona. No és estrany que triguin anys a sortir per complet o, fins i tot, que no acabin de desenvolupar-se els quatre mai.

Quina és la funció dels queixals del seny?

La nostra dentadura té 32 peces dentals, entre les quals distingim els incisius, la finalitat dels quals és tallar els aliments, els canins que serveixen per a estripar, els premolars que col·laboren amb els canins i els molars en la tasca de la masticació; i els molars que tenen la finalitat de moldre el menjar, fent-lo apta per a la digestió.

Els queixals del seny no tenen cap finalitat i són diferents en comparació amb la resta de peces per l’alineació i la grandària de les seves arrels.

El seu origen es remunta al dels seus avantpassats, els qui, a conseqüència de la seva alimentació, els donaven molt més ús. Avui dia, a conseqüència de l’evolució, s’han tornat totalment irrellevants, d’aquí ve que la majoria de les vegades, el més recomanable és l’extracció d’aquestes peces dentals.

Els queixals del seny fan mal?

Solen estar relacionades amb molèsties i dolors. Sobretot, quan comencen a sortir és normal que facin mal perquè han de perforar la geniva.

Durant el seu creixement, és important comprovar la coloració dels teixits perquè es pot generar una infecció per una incorrecta erupció cordal. O també, es pot generar una afecció coneguda com a pericoronitis, causada per la pressió a causa del poc espai que tenen en la geniva, la qual cosa provoca que, durant l’eclosió, les restes de menjar s’acumulin dins de la corona que envolta a la dent

¿Qué pasa si la muela no tiene suficiente espacio para salir?

En aquests casos, pot créixer en una mala posició i agreujar el dolor. A vegades, la peça queda retinguda sota la geniva; pot infectar-se i derivar en problemes com:

 • Genives enrogides o inflamades.
 • Genives sensibles o sagnants.
 • Inflamació i dolor a la mandíbula.
 • Mal alè.
 • Un gust desagradable en la boca.
 • Dificultat per a obrir la boca.

Quan provoquen infeccions o problemes a la resta de les dents, el tractament per a posar remei és l’extracció del queixal mitjançant cirurgia. D’aquesta manera, s’eviten complicacions més greus.

Els queixals del seny requereixen uns hàbits d’higiene especials?

Per la posició que ocupen, a la part posterior de la boca, són més difícils de raspallar i, per tant, més propensos a acumular placa bacteriana i, a conseqüència d’això, estan més exposats a sofrir càries. És molt important, doncs, tenir una cura especial quan ens rentem les dents.

Com podem preveure complicacions amb un queixal del seny?

Si no tenim símptomes, no podem preveure que hi hagi dificultats. Ara bé, les visites rutinàries al dentista permeten supervisar el creixement de les peces dentals, i les radiografies dentals regulars poden revelar la presència d’un queixal del seny retinguda abans que comenci a causar problemes

Escoltar el consell de ràdio


Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

 • Opcions de finançament
 • Garantia de satisfacció
 • Odontòlegs experts

  Ets pacient d'Instituts Odontològics?


  El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.