Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

28/11/2022 | Blog

Què és el bruxisme i com sol·lucionar-ho

Saps què és el bruxisme?

És probable que més d’una vegada t’hagis adonat que prems o grinyoles les dents. Quan això ho fem de manera inconscient i reiterada, esdevé un trastorn que cal tractar, el bruxisme. El més indicat és visitar el dentista perquè ens facin un diagnòstic.

El bruxisme cada vegada és més present a la societat. Pot passar quan dormim o, desperts, mentre estem fent alguna activitat que requereixi concentració o esforç físic. Aquesta situació es pot veure agreujada si la persona consumeix tabac, alcohol o cafeïna.

Sabies que el 70% de les persones que pateixen de bruxisme també pateixen d’estrès?

El bruxisme diürn té molt a veure amb emocions com l’ansietat, la ira, la frustració o la tensió.

Pel que fa al bruxisme nocturn, és un trastorn de moviment relacionat amb la son. Qui el pateix és més propens a trastorns respiratoris, com l’apnea o roncar, i pot provocar problemes a la mandíbula, mals de cap i el deteriorament de la dentadura.

Com afecta el bruxisme les dents?

Una de les conseqüències directes és el desgast progressiu de la superfície masticatòria, i això fa que cada cop les dents es vegin més petites. A més, l’esmalt que és a prop de la zona de la geniva pot arribar a saltar i, per tant, provocar sensibilitat dentària. D’altra banda, el bruxisme també pot ocasionar danys a la musculatura de la cara i fins i tot a l’articulació de la mandíbula.

Hi ha tractament per solucionar el bruxisme?

Primer de tot, el més important és posar-se en mans de professionals de l’odontologia perquè ens facin una diagnosi completa. Això permetrà determinar l’acció a dur a terme i la necessitat d’un tractament integral. Normalment, per prevenir que la dentadura se segueixi desgastant, es fa servir l’anomenada fèrula de descàrrega. Davant d’un desgast més sever, caldrà combinar la fèrula amb altres tractaments, per això és important visitar el dentista quan ens n’adonem i no quan les molèsties ja són greus.

El nostre consell és que et posis en mans de professionals acreditats, com els que tens a la teva disposició a Instituts Odontològics. Informa-te’n i demana cita a www.ioa.es o trucant al 900 131 002.

Escoltar el consell de ràdio


Categories: Bruxisme, Higiene dental

Etiquetes: Tabac

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts