Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

23/02/2023 | Blog

A Instituts Odontològics “es nota que volen que realment els seus pacients se sentin bé”

El setembre de 2022, Instituts Odontològics va obrir la primera clínica dental a Lleida, ubicada al carrer Pi i Margall, 6. Unes setmanes després, ens van visitar la Mariví Chacón i el seu equip del Cafeïna de Lleida TV per parlar sobre la importància de la salut bucodental amb la directora del centre, Lourdes Segura.

Teniu molts punts a favor, però sobretot destaca tota la tecnologia amb què heu equipat la nova clínica.

Lourdes Segura: Sí, ho tenim tot. Els pacients es poden fer qualsevol tractament odontològic perquè estem preparats, tant els professionals, que es formen contínuament, com a nivell tecnològic. Ens sentim molt afortunats, ja que som de les poques clíniques dentals a Lleida que compten amb tota la tecnologia.

 

Això és molt important, perquè si t’has de fer una prova complementària no has de sortir de la clínica, oi?

Lourdes Segura: Correcte, aquí fem totes les proves necessàries. És molt important transmetre la idea que no s’ha de venir amb por al dentista, perquè el primer que fem és una revisió que ens permet oferir al pacient tota la informació per tal que estigui còmode i tranquil. A més, escoltem el pacient i li aclarim tots els dubtes que tingui.

 

Quina és la principal prioritat d’Instituts Odontològics?

Lourdes Segura: Que el pacient estigui còmode i marxi amb tota la informació. Volem que sigui conscient del que té, perquè encara hi ha molta gent que no valora prou el que suposa una bona salut bucodental.

 

Gaudir d’unes dents alineades i d’un somriure bonic és només una qüestió d’estètica?

Lourdes Segura: Pensem que l’absència de peces dentals afecta l’os i pot provocar la pèrdua de més dents. Això no només afecta la gent gran, sinó també la gent jove, i com més temps passa sense cobrir aquestes absències, més es degenera l’os i, per tant, més s’agreuja el problema. La mala alineació de les dents també és un problema, perquè afavoreix l’acumulació de tosca i l’aparició de càries.

 

Com treballeu els professionals d’Instituts Odontològics a Lleida?

Lourdes Segura: Quan el pacient arriba a la clínica, li fem una primera visita. En tot moment, estem en contacte amb ell, i el doctor li fa un seguiment individualitzat continu; no el deixem mai de banda.

 

Tan important és tenir algú que t’acompanyi en tot moment?

Lourdes Segura: La nostra feina, i per a això ens formem, és escoltar el pacient; que pregunti tot el que vulgui saber i que marxi d’aquí amb tota la informació necessària perquè comenci el tractament sent conscient que es tracta de la seva salut.

 

Fomenteu molt la prevenció, sobretot perquè els nens petits no li tinguin por al dentista.

Lourdes Segura: Si els acostumes des de petits, quan creixen no li tenen por, perquè anar al dentista és un hàbit, i és molt important fer-se una revisió anual en totes les edats.

 

Parlant de la infància, quina importància té fer un seguiment del desenvolupament de les dents de llet?

Lourdes Segura: Molta. Hem de pensar que dintre de les dents de llet tenim les definitives, i encara que no les veiem, ja estan formant-se. Amb una radiografia podem veure si aquest nen o nena pot tenir problemes conforme vagi creixent. És habitual que haguem d’extraure dents de llet.

 

El tractament d’ortodòncia és adequat en nens petits?

Lourdes Segura: Quan són molt petits no fem servir brackets, sinó uns aparells que ens ajuden a obrir el paladar en els casos en que no hi ha prou espai per a les dents definitives. Com que en aquestes edats l’os és molt tendre, podem aplicar aquest tractament sense que els faci cap mal.

 

Com afecten els problemes d’oclusió de les dents, el no fer una mossegada correcta?

Lourdes Segura: Hi ha els problemes evidents, però fins i tot quan dormim ens porta a fer força, que les dents es desgastin i puguin arribar a trencar-se, que et llevis amb mal de mandíbula i de cap. La mossegada és molt important.

 

Parlem dels brackets. Han evolucionat molt, fins al punt que avui dia pots triar aquell model que millor s’adapta a les teves característiques, oi?

Lourdes Segura: Hi ha fèrules i brackets estètics, que són transparents i pràcticament no es veuen. Abans de decidir el tractament d’ortodòncia, fem un estudi de la boca en 3D, gràcies a l’escàner intraoral, que accelera tot el procés i que evita la incomoditat d’haver de ficar a la boca la pasta per fer el motllo de la dentadura. A més, la tecnologia digital ens permet ensenyar al pacient tota l’evolució del tractament, amb la imatge del resultat final.

 

Quina és la sensació d’aquests primers mesos a Lleida?

Lourdes Segura: Molt positiva. Al principi vam passar nervis, perquè ens havíem de formar en les novetats tecnològiques i teníem la incertesa sobre l’acollida de la gent, però ara tot l’equip estem molt contents, amb moltes ganes d’atendre els lleidatans i lleidatanes.


Categories: Corporatiu, Lleida

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts