Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

26/05/2022 | Blog

Ortodòncia invisible, la millor opció per alinear el teu somriure

L’ortodòncia invisible és un tractament innovador que permet aconseguir l’alineació del somriure evitant les molèsties associades als brackets metàl·lics i a més aportant un valor estètic. Com el seu adjectiu indica, no és apreciable a simple vista, cosa que suposa un avantatge significatiu respecte a l’ortodòncia tradicional. Encara que els tractaments amb brackets han avançat i avui dia resulten còmodes, hi ha persones per a qui el fet de no poder “amagar-los” suposa un inconvenient. Per això l’ortodòncia invisible és una alternativa molt recomanable.

ortodoncia-invisible-ferulas

Què és l’ortodòncia?

L’ortodòncia és una especialitat odontològica que estudia, preveu i corregeix les alteracions del desenvolupament de les dents, per a restablir l’equilibri morfològic i funcional de la boca. Aquesta correcció es pot fer amb els tradicionals brackets, que són fixos i molt evidents a la vista, o amb altres sistemes que queden molt més dissimulats i són més estètics. Aquesta segona opció és la que denominem ortodòncia invisible.

Hi ha diverses modalitats d’ortodòncia invisible, la prescripció de les quals dependrà de l’estudi ortodòntic previ al qual s’ha de sotmetre cada pacient per establir un diagnòstic precís de les necessitats. Les fèrules i alineadors que s’utilitzen en el tractament es poden fabricar amb diferents materials, sempre adequats per complir la seva funció en contacte amb la dentadura i els teixits periodontals, i que, òbviament, són transparents.

És important recalcar que l’ortodòncia invisible es duu a terme a multitud de clíniques dentals i que no té perquè anar associada a una marca concreta. És cert que se sol identificar el tractament amb Invisalign, però la realitat és que es tracta d’un nom comercial més, com passa amb Cola-Cao i el cacau en pols, o Kleenex i els mocadors de paper. No obstant això, hi ha multitud de proveïdors com pot ser Suresmile.

A l’hora de decidir-nos per un tractament d’ortodòncia invisible, l’important no és quina marca hi hagi darrere, sinó la professionalitat del personal a les mans de qui posem el benestar de la nostra boca i, per descomptat, la garantia que els materials utilitzats són de la màxima qualitat.

Entre les opcions d’ortodòncia invisible, les més còmodes són les removibles, però també n’hi ha de fixes. El seu funcionament és molt similar al dels brackets metàl·lics tradicionals; el que les diferencia és el material amb què estan fabricats, que pot ser una ceràmica de color molt semblant al de l’esmalt, o safir transparent.

 

Alineadors transparents i removibles

Els alineadors removibles són, sens dubte, l’opció d’ortodòncia invisible més còmoda i estètica, ja que s’adapten a la perfecció a la dentadura, es poden treure durant els àpats i, com a norma general, escurcen la durada del tractament. El fet de ser removibles facilita tant la neteja com el raspallat de les dents, que és una de les dificultats associades als brackets tradicionals.

Invisalign treballa amb aquest tipus d’ortodòncia invisible, que és dissenyada a la mida de cada pacient amb el suport de software especialitzat. Es tracta del mateix procés que segueixen les clíniques dentals que treballen amb altres proveïdors i les que tenen laboratoris de fabricació propis.

El tractament amb ortodòncia invisible inclou dues fèrules fabricades amb materials plàstics que s’adapten perfectament a la dentadura. Gràcies a la utilització de software de disseny 3D, cada alineador és únic per a cada pacient. L’encaix perfecte i la transparència del material fan que passi desapercebut a primera vista, però, encara més important, duu a terme la seva funció sense causar cap molèstia al portador.

La tecnologia avançada que emprem a Instituts Odontològics per dissenyar tractaments personalitzats d’ortodòncia invisible permet que les fèrules vagin exercint una pressió constant sobre les dents que cal alinear, fins a arribar a l’objectiu plantejat a l’estudi inicial.

 

Quins passos s’han de seguir en un tractament d’ortodòncia invisible?

  1. Estudi previ per aconseguir un diagnòstic precís: inclou impressions per al disseny de models i la realització de radiografies per conèixer detalladament l’estat de les peces dentals i l’os.

 

  1. Col·locació d’alineadors: després de la diagnosi, es fabriquen els alineadors, que, juntament amb la resta d’elements que conformen l’ortodòncia (com és el cas dels “ataches”, petites peces de composite que s’adhereixen a les dents per donar suport a la funció de l’alineador), es col·loquen a la següent consulta. Per assolir el seu objectiu, cal portar-los posats un mínim de 22 hores diàries. És a dir, només es podran retirar durant els àpats i la neteja dental.

 

  1. Supervisió mensual: és necessària per comprovar els avenços del tractament i si cal fer ajustaments.

 

  1. Retirada dels alineadors i “ataches”: una vegada aconseguit l’objectiu marcat en el pla inicial, es retiren els “ataches”, el ciment adhesiu utilitzat per col·locar-los, i els alineadors se substitueixen per retenidors.

 

  1. Col·locació d’aparells de retenció: per evitar que les dents tinguin la temptació de tornar a la seva posició inicial, es col·loquen noves fèrules, que poden ser fixes o removibles. L’aparell fix se subjecta mitjançant un filferro metàl·lic a la part posterior de les dents, mentre que el removible és una fèrula transparent, similar a l’alineador, que normalment només cal portar a les nits.

 

Amb la popularització de l’ortodòncia invisible, han aparegut clíniques especialitzades en la vessant estètica, que no aborden, però, la revisió completa necessària de la boca i el consegüent disseny d’un tractament integral. No podem oblidar que la raó principal de l’ortodòncia és aconseguir la funcionalitat de la mossegada; la millora estètica n’és conseqüència, no a l’inrevés. És a dir, si, com a primer objectiu, no se solucionen els problemes de mossegada, és possible que després del tractament les dents es desplacin de nou com a conseqüència d’un mal encaix i, per tant, del desgast més gran d’unes peces respecte a les altres.

Vols sentir-te a gust amb el teu somriure? Has pensat en l’ortodòncia invisible, però necessites més informació? A Instituts Odontològics t’aclarim tots els dubtes. Reserva ja la teva primera visita, és gratuïta!


Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts