Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

21/11/2023 | Blog

L’ortodòncia infantil evita les complicacions en l’edat adulta

L’ortodòncia infantil és una de les especialitats més destacades que oferim a la nostra clínica de Castelló. Que els nens desenvolupin una dentició saludable i sense dificultats d’oclusió és una prioritat per a les famílies, i als Instituts Odontològics comptem amb el suport per fer el seguiment i, si cal, proposar el tractament adequat que solucioni qualsevol problema.

Ortodoncia Infantil IO

La clínica disposa de la tecnologia més avançada i un equip de professionals preparat específicament per atendre les necessitats dels pacients més joves. En el cas concret de l’ortodòncia, la doctora Laura Portolés, ortodontista d’IO Castelló, explica que existeixen tres modalitats de tractament, la seva aplicació depèn del problema a corregir i l’edat del pacient:

  • Preventiu: s’aplica entre els 3 i 6 anys i està orientat a eliminar mals hàbits infantils de salut bucodental.
  • Interceptiu: indicat entre els 7 i els 11 anys, aproximadament, amb l’objectiu de garantir la sortida normal de les dents definitives i actuar en la correcta formació i posició dels ossos maxil·lars.
  • Correctiu: a partir dels 12 anys, quan ja existeix tota la dentició definitiva.

Quan parlem d’ortodòncia en pacients joves, cal saber que es pot aplicar qualsevol mena d’ortodòncia, igual que en els adults. Els condicionants no resideixen en l’edat, sinó en les característiques particulars de cada persona.

En l’edat infantil, l’ortodòncia permet corregir de manera precoç problemes que, si no es tracten, resulta més complicat abordar a l’edat adulta. La doctora Portolés destaca entre ells “les formacions òssies dels maxil·lars fora de norma o incorrectes. La més comuna sol ser la mossegada creuada“.

La conscienciació més gran de la gent respecte a la importància de la salut bucodental és un factor important a l’hora de detectar els problemes solucionables mitjançant ortodòncia en edat primerenca. Laura Portolés assenyala que “abordem el tracte amb nens i adolescents amb molt afecte. A l’hora de col·locar un aparell d’ortodòncia, no existeix diferència entre nens i adults, ja que els nostres pacients són molt col·laboradors”.

Cada pacient és un cas únic que cal seguir de manera personalitzada, encara que, com a norma general, “el tractament en nens i joves sol durar 12 mesos. Es tracta d’una primera fase d’ortodòncia que, un cop finalitzada, requereix un seguiment fins al desenvolupament complet del pacient. En aquest moment, es decidirà si necessita o no una segona fase de tractament”, explica la doctora.

“Informació al següent enllaç: Publicació d’Instituts Odontològics sobre la ortodòncia infantil a El Periódico Mediterraneo


Etiquetes: Mossegada creuada

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts