Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

09/11/2023 | Blog

Mossegar-se les ungles posa en perill les teves dents

L’hàbit de mossegar-se les ungles, conegut com a onicofàgia, és un gest aparentment inofensiu que moltes persones practiquen sense ser conscients de les seves greus conseqüències per a la salut bucodental. En aquest article, explorarem els perills de mossegar-se les ungles i com afecta la salut de les teves dents, boca i genives, juntament amb algunes solucions i consells per deixar aquest hàbit.

Morderse las uñas

Onicofàgia: Un hàbit perillos

La onicofàgia, o l’hàbit de mossegar-se les ungles, és un comportament compulsiu que, més enllà de les conseqüències estètiques, pot tenir serioses implicacions en la salut dental.

  • Desgast de les dents: Mossegar constantment les ungles pot causar un desgast a les dents, especialment als incisius superiors i inferiors, la qual cosa pot portar a microtraumatismes i a la ruptura o fissuració de les peces dentals.
  • Problemes a la mandíbula: Aquest gest constant exerceix una pressió forçada a l’articulació temporomandibular, la qual cosa pot resultar en dificultats i dolor en mastegar els aliments.
  • Lesions a les genives: Mossegar les ungles pot provocar que els fragments d’ungles es dipositin o s’enfilin a les genives, la qual cosa pot donar lloc a problemes gingivals i periodontals.
  • Moviment i deformació dental: Amb el temps, aquest hàbit pot causar el desplaçament de les peces dentals, deformant-les i desgastant l’esmalt dental.
  • Càries i infeccions: En perdre els dents, els seus agents protectors naturals desapareixen, quedant exposats a agents externs, la qual cosa augmenta el risc de càries i l’aparició d’infeccions bacterianes.

 

Mossegar-se les ungles i la salut general

No només afecta a la salut bucodental, mossegar-se les ungles també té implicacions en la salut general de l’organisme. La entrada de bacteris al mossegar les ungles pot donar lloc a infeccions i malestar en el cos, com ara vòmits i diarrees, a causa de la presència de bacteris com Staphylococcus, Candida i Escherichia Coli.

A més, pot acarrear una maloclusión dental (un mal alineament dels dents) i problemes per mastegar.

 

Paroníquia: una infecció perillosa

L’hàbit de mossegar-se les ungles també pot provocar una malaltia anomenada paroníquia, una infecció als dits que resulta en inflamació, enrogiment i la formació de pus. Això es deu a l’entrada de bacteris a les escletxes o esquinços de la pell.

 

Com deixar de mossegar-se les ungles

Abandonar aquest hàbit pot ser un desafiament, però és essencial per preservar la salut bucodental i general. Controlar l’estrès és el primer pas, i si l’hàbit ja ha causat mal a les dents o genives, és fonamental acudir al dentista per buscar solucions.

 

Conclusió:

Mossegar-se les ungles és un mal hàbit que, si no es controla, pot tenir conseqüències significatives en la salut bucodental i general. La salut de les teves mans ha d’anar de la mà de la de la teva boca i la teva somriure. Abandonar aquest hàbit és essencial per mantenir una boca saludable i evitar problemes dentals i de salut més greus a llarg termini. A més, no dubtis a consultar al teu dentista per rebre orientació i tractament si ja has experimentat problemes dentals relacionats amb la onicofàgia. La teva somriure i benestar te’n seran agraïts.

 

Per a tots els dubtes que tinguis sobre aquests temes o altres d’odontologia, saps que comptes amb nosaltres. 😉

Font: ICOEV


Etiquetes: Mossegar-se ungles

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts