Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

23/01/2024 | Blog

Les càries són contagioses?

La càries és generada per un microorganisme anomenat “streptococcus mutans“, cada persona té els seus propis microorganismes i n’hi ha algunes que són més propenses a aquest bacteri que altres. Les càries es formen per la interacció entre midons i sucres presents en la dieta i en la flora bacteriana de la boca del pacient.

Per això, es creu que, en certs casos, és una malaltia infecto contagiosa, ja que en altres escenaris poden intervenir diversos factors per facilitar l’aparició de les càries.

La càries és una malaltia freqüent

La càries és una malaltia força freqüent, és provocada per la desmineralització de les peces dentals generades per substàncies àcides que afavoreixen a la formació de la placa bacteriana. És així com es produeix una desestructuració de les dents i la formació d’un “forat” es coneix com a “càries”.

El procés de la càries comença per destruir l’esmalt, després la dentina fins que arriba a la polpa de la dent, que és quan entra en etapa dolorosa i d’inflamació. Quan passa això, s’apliquen tractaments com endodòncia i, depenent de com avançat estigui el procés d’inflamació, es recorre a matar el nervi o fins i tot a l’extracció dental.

Responent a la pregunta ¿les càries són contagioses? S’hauria de dir que sí. Encara que un no ho cregui poden transmetre’s en actes tan quotidians com compartir el menjar d’una altra persona tastant-la amb la mateixa cullera, tastar si el menjar d’un nen està molt calent i donar-li amb el mateix forquilla o per usar el raspall de dents d’una altra persona, per exemple. És en aquest moment quan un traspassa la saliva amb tot el que un té, incloent-hi els bacteris, això afavoreix al contagi de càries.

Com evitar les càries?

Hi ha persones que tenen major predisposició que altres a patir càries per l’herència genètica, per exemple, però és important familiaritzar-se amb els hàbits d’higiene des de jove. Per evitar les càries és primordial tenir una bona higiene dental: raspallar-se les dents almenys tres vegades al dia o després de cada àpat i evitar compartir coberts durant menjars.

Un altre punt important és que la pasta de dents compti amb fluor, ja que afavoreix a la mineralització de les dents; així mateix, és aconsellable evitar els sucres, dolços, postres, begudes carbonatades i, sobretot, assistir al dentista una vegada a l’any. Saps que per això sempre disposes de nosaltres 😉

Font: Consell de dentistes


Categories: Càries

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts