Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

16/11/2022 | Blog

La salut dental durant l’embaràs

Importància de la higiene dental en embarassades

Quan la dona descobreix que es troba en estat de gestació, la importància de la seva salut augmenta a un nivell que potser no considera en altres moments de la seva vida.

salud dental embarazada

Sabies que existeixen problemes dentals associats a l’embaràs?

És freqüent que durant l’embaràs es produeixi un empitjorament de la salut dental de la dona a causa de canvis hormonals, canvis en el PH salival i si s’acompanya d’una escassa higiene dental pot ser perjudicial per a genives i dents.  Per això, poden aparèixer els següents problemes dentals:

  • Gingivitis (Inflamació i sagnat de les genives).
  • Excessiva salivació durant el primer semestre.
  • Erosions o desgastos dentals causats pels vòmits.
  • Epúlide (quist benigne que es forma en les genives o en les parts toves de la boca).

Higiene dental durant l’embaràs

Per això, és molt important que abans i durant el període de gestació, l’embarassada mantingui una correcta i meticulosa higiene dental.

Una revisió a l’inici de l’embaràs, el raspallat després de tots els menjars i l’ús del fil dental ajudaran a prevenir problemes que puguin sorgir durant aquest delicat període.

En molts casos si es té gingivitis abans de l’embaràs, el percentatge d’aparició augmenta fins a un 36-100% dels casos, mentre que si no se sofreix abans el percentatge disminueix a un 1%.

Pot afectar el bebè?

Alguns investigadors suggereixen que algunes afeccions orals prenatals poden tenir conseqüències adverses per al bebè.

Per exemple, un naixement prematur amb baix pes en néixer s’associa a malalties com la periodontitis, i els alts nivells de bacteris cariogènics en les mares poden conduir a un augment de la càries dental en el bebè.

Altres lesions orals, com la gingivitis i els tumors de l’embaràs, són benignes i només requereixen tranquil·litat i control.

Prevenció durant l’embaràs

Sempre s’ha de consultar un especialista quan estem en període de gestació perquè aquest pugui recomanar a la pacient quin tipus de diagnòstics són els més encertats dau al seu estat. D’aquesta manera s’eviten, en major proporció, els riscos que puguin existir.

Els tractaments dentals com la radiografia de diagnòstic, el tractament periodontal, les restauracions i les extraccions són tractaments segurs i es realitzen millor durant el segon trimestre.

El xilitol i la clorhexidina es poden usar com a teràpia adjuvant per a l’alt risc mares en el període postpart primerenc per a reduir la transmissió de bacteris cariogènics als seus bebès.

L’atenció dental i la prevenció apropiades durant l’embaràs poden reduir els resultats prenatals deficients i disminuir la càries infantil.

Ja saps que per a les teves revisions mensuals o anuals sempre comptes amb nosaltres 🙂

Fuente: ICOEV


Etiquetes: Embaras

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts