Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

18/04/2024 | Blog

La IA revoluciona el sector dental

Odontologia més precisa i humana: així revoluciona la intel·ligència artificial el sector dental

  • Gairebé la meitat de les nostres clíniques estan duent a terme una prova pilot amb un programa informàtic assistit per IA que ajuda a explicar als pacients les seves radiografies dentals d’una forma més visual i sofisticada

3D IA Dentista

En un context de progrés tecnològic accelerat, la intel·ligència artificial ha emergit com una de les tecnologies amb major potencial per a transformar la nostra societat. En conseqüència, són molts els sectors que ja l’estan incorporant en la seva activitat, i l’odontològic és un d’ells. La indústria, de fet, ja fa anys que a posta per noves tecnologies com l’escàner intraoral o el TAC dental 3D.

Des de programes informàtics fins a robots per a realitzar cirurgies dentals, les solucions d’intel·ligència artificial en el mercat són variades i aniran a més a mesura que la tecnologia vagi madurant. “Estem seguint els mateixos passos que la medicina general“, valora el Dr. Baptiste Chailan, el nostre director mèdic.

En Instituts Odontològics estem realitzant, en gairebé la meitat de les nostres clíniques, una prova pilot amb un programa informàtic que explica als pacients les seves radiografies dentals d’una forma més comprensible i sofisticada, ja que l’experiència del pacient és precisament una de les àrees que volem optimitzar amb els avanços tecnològics, així com una major precisió en el diagnòstic, el desenvolupament de tractaments superpersonalitzats i una optimització dels fluxos de treball en els nostres centres.

Una millor experiència per al pacient amb la IA

Tècniques menys invasives, capacitats de diagnòstic millorades i tractaments més eficients són alguns dels avantatges per als pacients de la modernització tecnològica que estan experimentant les nostres clíniques dentals. També els dentistes estan veient com el seu treball se simplifica, com per exemple en haver d’explicar una radiografia panoràmica.

A vegades pot ser un repte saber transmetre al pacient de manera comprensible una informació complexa. “Antigament, fèiem dibuixos o usàvem marcadors en el monitor; ara, tenim una intel·ligència artificial que va ressaltant, d’una forma visual i didàctica, els elements rellevants d’una ortopantomografia, com podria ser una zona d’infecció”, assenyala el Dr. Chailan sobre el programa informàtic amb IA que hem implementat en algunes de les nostres clíniques dentals, encara que puntualitza que “no és una eina de diagnòstic, sinó un element que ajuda els nostres doctors i doctores a realitzar-lo, reduint el petit marge d’error humà i facilitant-los la tasca de conscienciar al pacient de les patologies que té”.

Les solucions de IA també estan ajudant els professionals del sector a identificar els implants dels seus pacients, obtenint la seva referència i connexió mitjançant el processament d’imatges. També a determinar la longitud de l’arrel en l’os per a dissenyar tractaments endodòntics, a planificar cirurgies, a automatitzar tasques administratives i fins i tot a col·locar implants.

L’impacte de la intel·ligència artificial en l’odontologia continuarà evolucionant a mesura que sorgeixin noves aplicacions. “El futur pròxim el veig amb una tecnologia que ens faciliti treballar en boca sense error humà, com ja permeten alguns sistemes robòtics en intervencions de cirurgia general, especialment gàstriques i cardiovasculars“, afirma el Dr. Chailan.


Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts