Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

28/03/2022 | Blog

IO La Garriga – «El nostre objectiu és conscienciar la població de la importància que té la salut bucodental a la vida de les persones»

lesEl maig farà un any que Instituts Odontològics va obrir la clínica dental de La Garriga amb l’objectiu d’oferir un servei proper i de qualitat. En aquests mesos, el seu equip de professionals ha detectat algunes mancances, sobretot entre el jovent, pel que fa a la salut bucodental, i treballa per posar-hi remei des del centre ubicat al número 1 del carrer Calàbria. En parlem amb la directora, Ana Camacho, i el responsable d’àrea, Carlos Cobos.

«El nostre objectiu és conscienciar la població de la importància que té la salut bucodental a la vida de les persones»

Quan va obrir la clínica dental d’Instituts Odontològics a La Garriga?

Inicialment la apertura estava prevista per al 14 de març del 2020, dia que es va declarar l’estat d’alarma per la COVID-19. Per això i diferents factors vam endarrerir l’obertura fins al 17 de maig del 2021.

 

Per què vau decidir instal·lar-vos al poble?

Consideràvem que a La Garriga hi havia un buit en l’atenció odontològica de proximitat, integral (que disposés de totes les especialitats) i amb l’última tecnologia. Instituts Odontològics tenim clíniques a Granollers i Vic, i ens faltava un centre que pogués atendre la població d’aquesta part del Vallès per tal d’evitar-los haver de desplaçar-se a altres municipis.

 

Què aporta Instituts Odontològics a l’atenció de la salut bucodental dels garriguencs?

El nostre objectiu és conscienciar la població de la importància que té la salut bucodental a la vida de les persones. Malauradament, a l’actualitat hi ha un 30% de la població que encara no ha anat mai al dentista i, de fet, aquesta és una de les principals motivacions de l’obertura de la clínica a La Garriga.

 

Amb quin equip professional i amb quina tecnologia compteu a la clínica?

L’equip està format per una persona a la direcció de la clínica i personal auxiliar per l’assistència als doctors i als pacients. Addicionalment, disposem d’un complet quadre mèdic per a tots el dies de la setmana, amb diferents especialitats, com l’ortodòncia, implantologia, prostodòncia i odontologia general. A més, tot el nostre equip mèdic és avaluat per un comitè d’experts que verifica l’excel·lència en la praxis dels professionals.

Respecte a la nostra tecnologia, disposem d’equips d’última generació, com l’ortopantomografia, radiografia periapical i càmera intraoral, que ens permeten fer un diagnòstic dels nostres pacients molt precís i oferir un pla de tractament totalment integral ja en la primera visita. Les imatges que obtenim amb la càmera intraoral, per exemple, ens serveixen perquè el pacient sigui conscient des del primer moment de l’estat de la seva boca i, si cal, la necessitat del tractament. A més, també tenim làmpada per fer emblanquiments estètics, un tractament cada cop amb més demanda que cal que estigui prescrit prèviament per un professional.

 

Quins tractaments oferiu?

Com que comptem amb professionals especialitzats en diferents àrees de l’odontologia, podem oferir tot tipus de tractaments, des de l’odontologia conservadora, que pretén conservar les peces mitjançant tractaments com higienes, endodòncies, reconstruccions, etc., passant per l’àrea de l’ortodòncia en les seves diferents modalitats (convencional i invisible), fins a cirurgies simples (extraccions de peces dentàries) i les més complexes, que inclouen les rehabilitacions bucals completes.

L’objectiu és poder oferir a la població de La Garriga un servei complet amb la última tecnologia de manera que no els calgui desplaçar-se a una altra població per gaudir-ne.

 

Quines són les principals necessitats que heu detectat entre els vostres pacients?

Una de les principals necessitats que hem detectat és millorar el coneixement sobre salut bucodental entre els més joves, donat que no sempre tenen uns hàbits correctes d’higiene. A més, podríem dir que un 70% dels pacients d’entre 8 i 16 anys necessita un tractament d’ortodòncia per tal de millorar la mossegada i poder mantenir més temps les peces originals. D’altra banda, també hem detectat una gran necessitat de tractaments periodontals, relacionades amb totes les afeccions dels teixits que envolten les dents, com les genives, ja que no es tracten amb urgència, poden derivar en la pèrdua de peces a més de les molèsties com la sensibilitat dental o el sagnat al raspallar-se.

 

Teniu alguna iniciativa per resoldre aquestes necessitats de salut bucodental?

D’una banda, hem creat el Programa DentiducacIÓ, on oferim als centres educatius tallers i xerrades relacionats amb la salut bucodental.

Recentment també hem establert un pla per ampliar l’atenció a pacients de poblacions veïnes de La Garriga que potser no gaudiexen d’un servei de dentista a la seva.

 

La gent és prou conscient de la necessitat de tenir bons hàbits d’higiene bucodental?

Clarament, no. Per això, quan fem una higiene bucal al nostre centre, expliquem al pacient en què consisteix i li donem pautes i instruccions perquè també tingui uns bons hàbits d’higiene a casa.

 

Quina importància té establir com a hàbit la visita rutinària al dentista?

Anar al dentista es com anar a fer-te una revisió anual de qualsevol altra especialitat, ja sigui ginecologia, dermatologia, òptica, etc. Les revisions anuals prevenen malalties que, detectades a temps, es poden evitar i, sobretot, eviten que es converteixin en irreversibles, amb les conseqüències que això comporta tant a nivell de salut com econòmic.

 

Hi ha molta gent que encara li té por a anar al dentista?

Sí, tot i que cada cop els pacients venen més conscienciats que el dentista ja no fa mal com abans. La tecnologia ha evolucionat molt precisament per evitar tractaments invasius o situacions que produeixin dolor.

 

És fàcil trencar amb la idea que els tractaments odontològics són cars?

Si realment tinguéssim consciència del cost d’una operació en quiròfan, probablement trobaríem què el preu del dentista és “normal”. La diferència és que els tractaments de l’àrea de l’odontologia no els cobreix la Seguretat Social. Realment, es tracta d’un servei en què la relació qualitat-preu és correcta.

 

Els pacients d’Instituts Odontològics a La Garriga tenen algun avantatge, per exemple, en les condicions de pagament?

Disposem de facilitats de pagament a través d’entitats de reconegut prestigi per tal de poder finançar tot tipus de tractaments al millor cost possible. D’aquesta forma, els nostres pacients poden accedir a una correcta salut dental amb tota la comoditat, seguretat i garantia.


Categories: La Garriga

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts