Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

27/10/2023 | Blog

Avui us expliquem en què consisteix l’emblanquiment dental

No t’agrada el color de les teves dents? T’agradaria recuperar el seu blanc original? Doncs has de saber que és possible gràcies a l’emblanquiment, un tractament senzill, ràpid i indolor que oferim a Instituts Odontològics. Amb més de 30 anys d’experiència, posem a la teva disposició una trentena de clíniques dentals pròpies amb els millors professionals i la tecnologia més avançada.

L’emblanquiment dental és un procés químic en el qual s’utilitza peròxid d’hidrogen, la popular aigua oxigenada. El procés es completa amb l’aplicació de llum ultraviolada, que serveix per activar el producte i potenciar-ne l’efecte.

En el decurs de l’aplicació del tractament, podem experimentar una sensació de calor a la boca, però no produeix cap mena de dolor.

Qualsevol persona pot fer-se un emblanquiment dental. Les úniques condicions a tenir en compte són:

 • Gaudir d’una bona higiene bucodental.
 • No tenir problemes de càries.
 • No patir problemes a les genives.
 • Que la dentadura no presenti un desgast important.

L’emblanquiment no té afectació sobre l’esmalt; per tant, no hi ha perill de patir hipersensibilitat dental. Depenent de la qualitat i quantitat de l’esmalt present a les dents, es pot produir una sensibilitat temporal que, en qualsevol cas, és reversible sempre i quan se segueixin els consells post tractament. Es tracta de recomanacions molt senzilles, sobretot referides al consum de determinats aliments i begudes durant els dies posteriors:

 • Cal evitar els aliments amb colorants i els de pigmentació fosca. Alguns exemples són: la remolatxa, la salsa de soja, els espinacs o els nabius.
 • No hem de prendre cafè, ni vi negre, ni te.
 • És molt recomanable evitar els aliments i les begudes àcids o molt freds.
 • Has de tenir en compte que si fumes, les dents tornaran a quedar tacades.

Sabies que antigament es feia servir el bicarbonat com a emblanquidor? El problema és que es tracta d’un producte molt abrasiu i, per tant, danya l’esmalt.

Al mercat hi ha productes per a l’emblanquiment, com és el cas d’algunes cremes dentals, que, entre els seus ingredients, contenen partícules abrasives. En realitat, el que fan aquests productes no és emblanquir, sinó que desgasten les capes d’esmalt successives. És a dir, esborren una capa per deixar-hi exposada la següent.

A llarg termini, es tracta d’una pràctica molt perillosa per a la nostra salut dental, doncs el que provoca és l’afebliment de les dents. Per millorar l’aparença estètica, no val la pena arriscar-se d’aquesta manera. Si volem lluir una dentadura blanca i saludable, el que cal fer és posar-se en mans de professionals acreditats, com els que tens a la teva disposició a Instituts Odontològics.

 


Categories: Emblanquiment dental

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

 • Opcions de finançament
 • Garantia de satisfacció
 • Odontòlegs experts