Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

29/12/2022 | Blog

Brackets linguals, el tractament d’ortodòncia més discret

Davant la necessitat de seguir un tractament d’ortodòncia per a corregir la posició de les dents, existeixen diverses alternatives. Totes són efectives, de manera que triar la que millor s’adapta a les nostres característiques dependrà de factors com l’estètic, l’expectativa quant a durada del tractament, el preu o la complexitat del problema a solucionar. Entre les opcions més innovadores i avançades, es troba l’ortodòncia lingual, el principal valor de la qual afegit respecte als brackets tradicionals és la discreció: de cara a l’exterior és 100% invisible.

chica sonriendo con brackets linguales completamente invisibles al exterior

En què consisteix l’ortodòncia lingual?

Els brackets linguals no es veuen a simple vista, però existeixen; es col·loquen en la part interna de la dentadura. El seu valor estètic resulta molt atractiu per a les persones adultes que, per qüestió d’imatge o altres motius, no volen revelar que segueixen un tractament ortodòntic. Ara bé, el benefici estètic no va renyit amb l’eficàcia. L’objectiu principal de l’ortodòncia, del tipus que sigui, és solucionar els problemes d’alineació i mossegada i, amb això, contribuir al benestar personal del pacient i proporcionar-li un somriure amb la qual sentir-se a gust. L’ortodòncia lingual compleix amb aquesta finalitat.

Existeixen dos tipus principals de brackets linguals:

  • Estàndards: s’adhereixen a la superfície interior de les dents, però no són personalitzables.
  • A mesura: es modelen a mesura del pacient, amb el que s’escurcen els temps necessaris per a completar el tractament.

En quines fases es divideix el tractament d’ortodòncia lingual?

Qualsevol tractament ortodòntic és un procés complex, que requereix un diagnòstic precís i respectar les fases necessàries per a aconseguir l’objectiu inicial. Amb l’ortodòncia lingual, pot portar entre 18 i 24 mesos, encara que cada pacient és un cas únic i, per tant, se li ha de dissenyar una solució a mesura. En Instituts Odontològics, plantegem el procés en cinc fases:

1) Estudi previ. Un ortodoncista pren impressions de la boca del pacient per a la realització de models i radiografies per a l’estudi de la dentadura i l’os. D’aquesta manera, establim el diagnòstic més precís possible. Amb la informació obtinguda, definim un pla de tractament personalitzat al 100%.

2) Col·locació de brackets. El segon pas és la col·locació dels brackets linguals i la resta d’elements que conformen l’ortodòncia, inclosos els arcs i les gomes elàstiques. L’operació es duu a terme en la primera consulta després de la definició del pla de tractament.

3) Revisions periòdiques. Per a seguir l’evolució del tractament, s’estableix un calendari de revisions, habitualment de periodicitat mensual, en les quals se supervisen els avanços reeixits i, si és necessari, s’ajusta la col·locació dels brackets, els arcs i les gomes.

4) Retirada dels brackets. Quan s’aconsegueix l’objectiu plantejat a l’inici de tractament, és el moment de retirar els brackets i la resta d’elements correctors, i de netejar el ciment adhesiu de les dents.

5) Col·locació de l’aparell de retenció. La retirada dels brackets no és el final del tractament. Per a consolidar el resultat de l’ortodòncia i contrarestar la tendència de les dents a recuperar la seva posició inicial, és necessari col·locar un aparell de retenció. Pot ser fix, mitjançant un petit filferro metàl·lic en la part posterior de la dentadura, o ben amovible, consistent en una fèrula transparent que es col·loca a la nit.

Quins avantatges té l’ortodòncia lingual?

Com hem explicat, el principal avantatge de l’ortodòncia lingual respecte a altres modalitats és l’estètica, perquè no s’aprecia des de l’exterior. Unes altres de les seves virtuts són l’eficàcia, ja que els avanços són visibles en els primers mesos; la personalització, que repercuteix en la comoditat del pacient; i la reducció del temps de tractament.

Si vols conèixer tots els detalls sobre l’ortodòncia lingual i la resta de tractaments ortodòntics, no dubtis a contactar amb la teva clínica IO més pròxima.

Informa-te’n i demana cita a https://ioa.es/ca/demana-cita/ o truca al 900 131 002.

Categories: Ortodoncia lingual

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts

    Ets pacient d'Instituts Odontològics?


    El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.