Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

09/02/2024 | Blog

Quantes vegades al dia et raspalles les dents?

Gairebé un de cada quatre espanyols es raspalla les dents només una vegada al dia

  • El raspall elèctric és més utilitzat que el de plàstic
  • La neteja bucal és el tractament més realitzat en una clínica dental durant els últims dos anys

IO cepillo dientes

Gairebé un de cada quatre espanyols (16%) es raspalla les dents només una vegada al dia, encara que la majoria afirma fer-ho mínim tres vegades (42%) o dues vegades diàries (40%). És una de les conclusions que pot extreure’s de l’estudi d’hàbits de salut bucodental que hem realitzat recentment.

El raspallat de dents és una rutina universal practicada diàriament pel 98% de les persones enquestades, usuàries d’una clínica dental durant l’últim any. Per a efectuar-ho, el raspall elèctric és l’opció favorita per a més de la meitat (52%) d’elles, amb poca diferència respecte al de plàstic (40%). No obstant això, les alternatives ecològiques, com el raspall de bambú, a penes s’utilitzen (5%).

Totes les franges d’edat mostren el mateix hàbit de raspallat, encara que no ho fan de la mateixa forma. Entre els majors s’empren més els col·lutoris (58% els usuaris amb més de 61 anys), els fils dentals (50% a partir dels 51 anys), mentre que els joves (18-35 anys) són més propensos a incorporar pastes dentifrícies especials (75%), com les blanquejadores, i raspall lingual (56%), necessari per a la correcta cura de la llengua.

Malgrat que ajuden a eliminar la placa i les restes de menjar entre les dents, els irrigadors dentals no són tinguts en compte en la cura de la salut bucodental per la gran majoria de la població (77%). Per part seva, el 35% mai usa pastes dentifrícies especials, el 42% raspalls linguals, el 31% fils dentals o raspalls interdentals el 30% col·lutoris o col·lutoris.

IO limpieza bucal

La neteja bucal, el tractament més realitzat

Més enllà dels hàbits de salut bucodental aplicats per un mateix, el nostre estudi també aprofundeix en els hàbits de visita al dentista. En aquest sentit, poden extreure’s conclusions com que la neteja bucal és el principal tractament realitzat durant els últims dos anys (83%), seguit de les revisions (62%), dels empastaments (37%) i de l’extracció de peces dentals (25%).

També concloem que la salut és el principal motiu per a acudir a una clínica dental (58%), mentre un terç addueixen que salut i estètica els empenyen per igual (36%). O que la freqüència de visita al dentista més habitual és de dues vegades a l’any (31%).

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts

    Ets pacient d'Instituts Odontològics?


    El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.