Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

10/11/2022 | Blog

En què consisteixen els implants de càrrega immediata?

Gràcies als avenços en les tècniques odontològiques i la tecnologia, actualment és possible recuperar, en només 48 hores, les peces dentals perdudes. No només això, sinó que els anomenats implants de càrrega immediata aporten una millora estètica molt important que repercuteix de manera directa en el benestar del pacient.

La tècnica tradicional per a la realització d’un implant es desenvolupa durant diversos mesos, fins que és possible col·locar la peça artificial que reemplaça l’original i queda plenament integrada a la mandíbula o al maxil·lar superior. Amb la càrrega immediata, els temps fins a la col·locació de la peça final no varien, però gràcies a la utilització d’una pròtesi dental provisional, 100% operacional i no només estètica, el pacient no ha d’esperar els mesos habituals entre la cirurgia d’implant i la col·locació de la corona definitiva per recuperar l’estètica de la boca.

implantes carga inmediata

Els beneficis de combinar professionalitat i tecnologia

Es tracta d’una operació delicada, que requereix la màxima precisió i un seguiment estret per garantir-ne l’èxit. No és possible recórrer-hi en tots els casos; cal dur a terme una diagnosi prèvia, que determini la conveniència del tractament. Disposar d’aparells tecnològics com l’escàner intraoral, combinat amb l’exploració per TAC (Tomografia Axial Assistida per ordinador), agilitza el procés, estalvia temps, aporta comoditat tant als pacients com als professionals mèdics, i determina amb exactitud la millor manera d’actuar per reposar les dents perdudes.

A l’atenció a la salut bucodental, la comoditat, l’eficàcia i la rapidesa són virtuts molt valorades en els pacients, ja que generen confiança. Aconseguir aquesta combinació és possible amb l‘aliança entre professionalitat i innovació tecnològica, i això és el que oferim a Instituts Odontològics. El procés que normalment requeriria diverses visites, ho deixem llest en pocs minuts. Amb l’exploració de la boca per escàner, obtenim tota la informació necessària per dissenyar la pròtesi que s’adapta exactament a cada persona, de manera que estalviem visites i molèsties addicionals.

Per a l’èxit dels implants de càrrega immediata, és fonamental assegurar l’estabilitat primària. La base òssia on s’allotjarà l’implant ha de tenir la quantitat i la qualitat d’os adequades, i igual passa amb el teixit periodontal. Això és possible determinar-ho en una sola visita si la clínica disposa d’un TAC, cosa que, a més, evita la derivació a un altre laboratori o clínica. Cal tenir en compte que el procediment de càrrega immediata consisteix en la col·locació de la peça que substitueix l’arrel perduda i la corona provisional en una única intervenció, amb un marge de només 48 hores. Pensem que el procés tradicional requereix una espera de diversos mesos fins a poder caragolar o fonamentar la pròtesi dental definitiva a l’implant, un cop s’hagi integrat fermament a l’os.

Així, la peça provisional, que supleix la funció de la dent perduda, ha d’estar dissenyada amb la màxima precisió, ja que, per no interferir en el procés d’integració de l’implant a l’os, que sol durar uns tres mesos, no pot entrar a contacte amb la seva dent antagonista. Per això, al llarg del tractament és imprescindible que el pacient segueixi els consells mèdics quant a la cura de la boca i l’alimentació.

Quins avantatges aporta la càrrega immediata?

Els principals beneficis associats als implants de càrrega immediata són:

 • La recuperació de la funció estètica en paral·lel al tractament mèdic.
 • Afavoreix la curació dels teixits tous.
 • Millora l’estat d’ànim i l’autoestima del pacient.
 • Redueix la necessitat de visites i, per tant, escurça la durada del tractament.

Escoltar el consell de ràdio

Nota:

Aquesta informació en cap moment no substitueix la valoració d’un professional. Per a qualsevol consulta, no dubtis a demanar la teva primera visita gratuïta a Instituts Odontològics.


Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

 • Opcions de finançament
 • Garantia de satisfacció
 • Odontòlegs experts

  Ets pacient d'Instituts Odontològics?


  El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.