Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

16/08/2023 | Blog

Realitzar l’emblanquiment dental al dentista o a casa?

Recupera el color natural de les dents gràcies als tractaments d’emblanquiment dental

Una dentadura blanca i sana ens convida a somriure. Potser pensem que es tracta principalment d’una qüestió estètica, però la veritat és que sentir-nos a gust amb la nostra boca i, en concret, amb l’aspecte de les nostres dents, té una influència directa en el nostre estat d’ànim. Els hàbits d’alimentació, determinades begudes, el consum d’alguns medicaments o fumar alteren el color de les dents, però, afortunadament, els tractaments d’emblanquiment dental actuals permeten recuperar el blanc natural d’una manera senzilla.

Això sí, encara que la temptació de provar els kits d’emblanquiment que es venen per Internet pugui ser gran, el més prudent és acudir a una clínica dental on, abans d’escollir una o altra opció, estudiaran la nostra boca per aplicar el tractament més adequat. Si bé les fórmules d’emblanquiment dental de farmàcies, ja siguin físiques o en línia, estan regulades per la llei per evitar l’ús inadequat i fins i tot perillós de determinats components, no és difícil aconseguir a la xarxa productes que prometen excel·lents resultats, però sense cap garantia de salut.

 

L’emblanquiment dental és principalment un tractament estètic, però perquè resulti de veritat efectiu i innocu requereix l’aplicació i el seguiment per part de professionals de l’odontologia. Emblanquir les dents significa aclarir la dentina, que és la capa interna de la dent que aporta color a la peça. Per fer-ho, s’utilitzen agents químics (principalment, peròxid de carbamida i peròxid d’hidrogen) que penetren a través de l’esmalt. Es tracta de productes que, aplicats sense supervisió mèdica, poden resultar perillosos, de manera que només els dentistes estan autoritzats a fer-los servir.

La concentració d’ingredients actius al gel emblanquidor que s’aplica a les clíniques dentals pot arribar al 30%. El tractament es duu a terme amb les màximes garanties de seguretat perquè el pacient gaudeixi del resultat sense efectes indesitjats. Segons la legislació europea, els productes que es venen a les farmàcies no poden contenir més d’un 0,1% d’aquests agents químics, de manera que el seu efecte blanquejant és molt limitat.

Ara bé, en un estudi recent, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) denunciava que, de deu kits emblanquidors adquirits en línia, set superaven amb escreix (entre 14 i 70 vegades) la quantitat de peròxid d’hidrogen permesa a la Unió Europea. Cal reiterar que seguir un tractament d’emblanquiment dental a casa sense supervisió mèdica pot desembocar en danys greus a l’esmalt i la dentina.

Quins tipus d’emblanquiment hi ha?

En funció de l’estat de la dentadura i dels objectius a assolir, hi ha diversos tipus d’emblanquiment. A Instituts Odontològics, oferim tres opcions:

 1. Blanc en 10 minuts

  Es duu a terme en una sola sessió a la clínica, després de practicar una higiene dental, i sense necessitat de protegir les genives. S’aplica sobre les dents un gel l’agent del qual emblanquidor (peròxid de carbamida) s’activa mitjançant una llum led que en reforça l’efecte. És l’opció d’emblanquiment més suau i confortable. A més, el preu és molt assequible. Per prolongar els resultats visibles, és recomanable repetir l’emblanquiment regularment.

 2. Blanc combinat

  Després d’una primera sessió a la clínica, el tractament es completa a casa durant les dues setmanes següents. El pacient se sotmet a tres exposicions a la llum led de vuit minuts cadascuna i, posteriorment, a les nits, cal aplicar el gel blanquejant mitjançant una fèrula dissenyada a mida. Com que és un tractament conservador, els resultats són més prolongats.

 3. Blanc professional

  És l’emblanquiment més intensiu, ja que es realitza en una única sessió de 45 minuts a la clínica, durant la qual s’aplica a les dents un gel emblanquidor més potent, a base de peròxid d’hidrogen. Per garantir la innocuïtat del procés, prèviament, es protegeixen les genives del pacient. Abans de prescriure aquest tractament, es revisa la boca per descartar patologies o problemes de sensibilitat dental. A Instituts Odontològics utilitzem la tecnologia patentada Philips Zoom®, que ens permet oferir una gamma més àmplia de tons de color amb una única sessió. Els resultats són immediats, encara que l’agent emblanquidor continua actiu durant 24 hores després de la seva aplicació.

Fa mal l’emblanquiment dental?

Avui dia, els emblanquiments dentals són tractaments molt senzills que es duen a terme amb les màximes garanties de comoditat per al pacient. Durant l’aplicació, podem experimentar una sensació de calor a la boca, però en cap cas produeix dolor. De totes maneres, abans d’iniciar el tractament, el pacient se sotmet a una revisió de la boca per descartar càries, problemes a les genives, una higiene insuficient o un desgast excessiu de la dentadura, que són els motius contraindicats per aplicar l’emblanquiment.

El tractament no afecta l’esmalt, de manera que no produeix hipersensibilitat dental. Sí que pot causar una sensibilitat temporal que, en qualsevol cas, serà anecdòtica sempre que se segueixin uns consells molt senzills sobre hàbits de consum de substàncies i aliments durant els dies posteriors al tractament.

Cal evitar els aliments amb colorants i els de pigmentació fosca. És el cas de la remolatxa, la salsa de soja, els espinacs o els nabius. També cal descartar el consum de cafè, vi negre i te, així com les begudes molt fredes o àcides. Per descomptat, fumar és garantia que les dents esgrogueeixin de nou.

És important deixar clar que els resultats de l’emblanquiment dental no són permanents, amb la qual cosa és recomanable fer sessions de manteniment de forma regular.

Per acabar, insistim que cap d’aquests consells ni descripcions dels diferents tipus d’emblanquiment són aplicables als productes que es venen sense supervisió mèdica. El millor consell és no temptar la sort i, en el cas de voler lluir unes dents blanques i saludables de manera segura, acudir a una clínica dental.


Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

 • Opcions de finançament
 • Garantia de satisfacció
 • Odontòlegs experts