Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

23/01/2024 | Blog

Coneixes l’origen del raspall de dents?

T’has preguntat com es va arribar a inventar el raspall de dents? Com va incrementar la importància de la salut dental en la història humana?

Origen del raspall de dents en l’antiguitat

A mesura que l’ésser humà va evolucionar en els seus hàbits d’alimentació es va adonar que havia d’incloure pràctiques d’higiene bucodental per mantenir la seva dentadura al llarg dels anys. Les civilitzacions d’Egipte i Babilònia van ser precursors en aquest àmbit amb l’ús del “Miswak” o “Siwak”, un utensili predecessor al raspall de dents que es tractava d’una petita branca extreta de l’arbre Salvadora Pèrsica (amb propietats antisèptiques) la qual es mossegava fins a ablanir-se com un raspall, mentre que l’altra punta s’utilitzava com a escuradents.

 

 

Invenció del raspall de dents

Segons l’Associació Dental Americana, l’inventor del raspall de dents va ser un emperador xinès cap a l’any 1498, qui va posar pèl de porc salvatge en un mànec d’os. Aquest instrument va evolucionar en el temps i amb les rutes comercials va arribar el raspall de dents a Europa, però a causa de la duresa dels fils generava rebuig, per això no es van fer servir fins al segle XVII modificat amb fils de cavall tornant-los raspalls de dents més suaus. Va ser un instrument fet servir per la reialesa i classes altes, ja que el cost era massa elevat.

El raspall de dents com el coneixem avui en dia arribaria al segle XX (sobre l’any 1938), amb l’aparició del niló descartant-se així els fils d’origen animal que afavorien, a la transmissió de bacteris i desinfectar-lo amb aigua bullent estovava massa ho raspallo i aquest quedava inservible.

Raspall de dents de niló

El nou raspall de niló presentava molts avantatges que la seva anterior versió:

  • Secat ràpid
  • Disminuïa el risc de bacteris
  • Disminuïa el risc d’infecció
  • Material dur i alhora flexible
  • Major efectivitat entre les dents

 

Posteriorment, arriba el raspall elèctric que s’uneix a la varietat de raspalls de dents que han continuat evolucionant al llarg del temps amb l’objectiu d’optimitzar la higiene bucodental segons cada cas. És important ressaltar que els bons hàbits d’higiene són primordials, ja que, això sí, cap raspall farà màgia si no mantens una higiene dental diària i fas les teves visites anuals al dentista. En aquest punt ja saps que comptes amb nosaltres 😉

Font: ICOEV


Categories:

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts