Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

15/02/2024 | Blog

Coneix la sedació conscient

Perd la por al dentista gràcies a la sedació conscient

La por al dentista o odontofòbia és un problema comú amb causes molt diverses, que van des d’una mala experiència amb algun tractament fins al suggeriment per les experiències o opinions d’altres persones. La qüestió és que creure que la visita al dentista et farà mal i pot provocar que deixis de tractar-te un problema de salut bucodental quan té fàcil solució i, al final, hagis de sotmetre’t a un tractament més complex. L’atenció odontològica ha evolucionat molt en els últims anys per resultar el més còmode i menys molesta possible per als pacients. En qualsevol cas, si ets una d’aquestes persones que pateixen odontofòbia, tenim bones notícies: amb la sedació conscient, oblidaràs totes les teves pors.

Sedación consciente IO

Què és la sedació conscient?

La sedació conscient és una tècnica anestèsica que, a diferència de l’anestèsia general, no dorm al pacient, sinó que el manté en un estat de relaxació que li evita les molèsties del tractament, però li permet atendre a les preguntes i instruccions del dentista.

En Instituts Odontològics apliquem aquests tipus de sedació conscient:

 • Sedació oral: abans d’iniciar el tractament, se li administra per via oral al pacient un medicament relaxant que el tranquil·litza i disminueix la seva ansietat.
 • Sedació endovenosa: els medicaments sedants s’administren a través d’una via intravenosa, de manera que el seu efecte és immediat. El procediment està supervisat en tot moment per un anestesista, que pot modular el grau de sedació segons les necessitats del pacient i de l’odontòleg.

 

Existeixen diferents graus de sedació?

En funció de les característiques del pacient, del seu nivell d’ansietat i del tipus de tractament a aplicar-li, es determina el grau necessari de sedació, que pot ser:

Mínima: sense efectes cardiovasculars, el pacient manté una capacitat de resposta normal davant estímuls verbals i tàctils. Durant el procés, es controla de forma constant que no perdi la consciència.

Moderada: el nivell de consciència del pacient es redueix fins al punt en què respon a estímuls verbals, de vegades acompanyats de lleugers estímuls tàctils.

Profunda: el pacient perd la capacitat de respondre a estímuls verbals i només reacciona a estímuls físics.

Anestèsia general: el pacient perd la consciència, de manera que no respon a cap estímul. Es requereix ventilació assistida i la funció cardiovascular pot veure’s alterada.

En el cas de la sedació conscient que s’utilitza en els tractaments odontològics, s’apliquen els graus de sedació mínim i moderat.

 

Quins avantatges aporta l’ús de la sedació conscient?

Recórrer a la sedació conscient resulta beneficiós tant per a les persones que tenen por al dentista com per als metges. Entre els avantatges, podem destacar:

 • Redueix l’ansietat i la por del pacient. Es tracta del principal benefici, ja que la por és el que impedeix al pacient sotmetre’s al tractament bucodental que necessita.
 • Proporciona confort i relaxació. La sedació conscient elimina la tensió en el pacient, la qual cosa facilita el treball del dentista i és especialment beneficiós en tractaments complexos.
 • Augmenta el llindar de dolor. A més de proporcionar comoditat i relaxació al pacient, la sedació el fa ser menys conscient de les incomoditats derivades del procediment que es duu a terme en la seva boca.
 • Contribueix a l’eficiència del tractament. Si el pacient està relaxat, el treball del dentista es desenvolupa de forma més àgil i és, per tant, més eficient, la qual cosa pot reduir el nombre de visites necessàries per completar el tractament.

En Instituts Odontològics apliquem la tècnica de la sedació conscient en aquells casos indicats. Si la perspectiva d’anar al dentista et provoca tensió i, encara que la teva boca t’ho demani, prefereixes posposar-la, t’invitem que ens visitis perquè t’expliquem amb tot detall de quina manera ens assegurarem que la teva experiència amb nosaltres sigui del tot satisfactòria i, per descomptat, sense dolor.


Categories: Sedació

Etiquetes: Por al dentista

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

 • Opcions de finançament
 • Garantia de satisfacció
 • Odontòlegs experts

  Ets pacient d'Instituts Odontològics?


  El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.