Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

14/09/2023 | Blog

Com afecten els pírcings orals a la teva salut dental?

Tens pírcings o penses fer-ne un? Ja sigui que el tinguis a la llengua, llavis, al fre o a les galtes, hi ha conseqüències força serioses que impliquen la teva salut dental. Els riscos són diversos, però principalment sorgeixen a partir de les infeccions derivades de la col·locació dels pírcings.

Si ets molt fan dels pírcings és vital que estiguis informat/da prèviament dels riscos que hi ha per a la teva salut bucodental.

Riscos dels pírcings orals a la salut dental:

  • INFECCIÓ DURANT LA CICATRITZACIÓ

És important considerar que la boca és una zona especialment delicada i el procés de cicatrització no afavoreix la ferida generada, per això presenta un risc d’infecció més gran per la humitat de la pròpia cavitat bucal, presència de bacteris i la constant ingestió d’aliments pròpia d’aquesta part del cos.

  • ENDOCARDITIS

Cal tenir especial cura amb la ferida oberta en fer el pírcing, ja que és una via d’entrada directa dels bacteris, que si entren al torrent sanguini ens poden fer més vulnerables a patir inflamació del cor o endocarditis.

  • PROBLEMES GINGIVALS

Altres estudis assenyalen que els pírcings orals porten aparellat risc de perdre peces dentals a causa del desenvolupament de problemes gingivals greus. Concretament, un treball publicat al Journal of the American Dental Association (JADA) sosté que una de les conseqüències més comunes resideix en la contracció de les genives, de manera que la dent queda desprotegida, i pot arribar a caure.

  • ENFERMETAT PERIODONTAL

La salut bucodental pot resultar la més perjudicada pel pírcing a la boca. El pírcing a la llengua augmenta el risc de malaltia periodontal i danya l’esmalt o les peces dentals. També pot provocar ferides a les genives. El continu xoc entre el metall i les dents o genives provoca microfractures a les dents que, de forma continuada, provoquen que la polpa dental s’inflami (hiperèmia polpar) i causi dolor. Si es prolonga molt en el temps el teixit inflamat, en no tenir més espai, es calcifica i el dolor cessa, però es perd sensibilitat a la peça i el flux sanguini que arriba a la dent també cessa. Això pot derivar a perdre la dent.

  • ALTERACIÓ DEL SENTIT DEL GUST

També hi ha riscos en el moment de la instal·lació d’un pírcing a la llengua ja que una perforació errònia o negligent pot ocasionar danys tant a la glàndula salival com sobre el múscul o sobre un nervi. Si es toca alguna d’aquestes parts de la llengua, les conseqüències van des d’una inflamació fins a la pèrdua de sensibilitat i de sentit del gust passant fins i tot per una hemorràgia. Tot això a més d’ocasionar dolor pot generar problemes a la parla i a la masticació. També pot augmentar el risc de patir halitosi.

  • CONTAGI D’HERPES

El pírcing a la boca està considerat com un dels principals factors de risc de transmissió d’herpes. També ens pot fer més vulnerables a la transmissió d’altres infeccions com hepatitis B i C.

Si ja tens un pírcing (malgrat els riscos que hi ha) és molt important visitar des del primer moment, i de manera regular, la consulta del dentista, realitzar-te un seguiment de la peça i dels seus efectes en la salut bucodental. Saps que per això comptes amb nosaltres 🙂

Font: ICOEV


Etiquetes: Pircings

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts