Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

29/10/2021 | Blog

Com portes la teva higiene dental?

Saps si els teus hàbits d’higiene bucal són tan complets com haurien de ser?

Tots tenim clar que una rutina d’higiene adequada és necessària per a gaudir d’una bona salut bucodental, ja que prevé l’aparició de patologies tant bucals com sistèmiques.

A Instituts Odontològics fa més de 30 anys que cuidem de la salut dels nostres pacients i els aconsellem sobre les millors pràctiques d’higiene bucodental. I ho fem gràcies a unes trenta clíniques dentals pròpies, que compten amb els millors professionals i la tecnologia més avançada.

 

Com és una bona rutina d’higiene?

El primer que cal tenir en compte és el raspallat dental, amb pasta dentifrícia adequada, després de cada menjar. Cal estar-se durant dos minuts, sempre amb moviments verticals. A més, és bo complementar el raspallat amb col·lutori bucal amb fluor, ideal per a mantenir la sensació de neteja durant més temps.

Per a assegurar una neteja completa, és necessari utilitzar fil dental per a arribar a les zones de difícil accés i eliminar les restes de menjar.

Com s’usa el fil dental?

La forma més adequada és agafar entre els dits un fragment d’uns 50 cm de longitud. Amb fermesa, ho llisquem a dalt i a baix pel cos de la dent, sense fregar les genives.

Cal netejar la llengua?

Molts dels bacteris responsables del mal alè es troben en la llengua, així que també és necessari utilitzar un raspall lingual per a eliminar-los. El procés és senzill: saca la llengua, col·loca el raspall tan enrere com sigui possible i mou-lo a baix cap a fora (mai de dalt a baix). Finalment, esbandeix-te.

Quan cal renovar el raspall de dents?

Com a molt, cada tres mesos. Si et vas de viatge més d’una setmana o si acabes de sofrir una infecció, també ho has de canviar. I recorda que mai ho has de compartir amb ningú.

Explica’m si et mossegues les ungles! Hauries de deixar de fer-ho per a evitar danys a les teves dents, ja que poden causar fractures a l’esmalt. D’altra banda, mossegar-te les cutícules pot ser l’origen d’una infecció a conseqüència de la seva elevada càrrega bacteriana.

 

Consells per a cuidar la teva higiene dental i així no descurar-la

 

Arriben les vacances! I amb elles, els canvis d’hàbits, però no per a les teves dents. Sovint els canvis de les rutines diàries poden comportar el risc de descuidar la higiene dental. Sabem que això pot passar i per això compartim 5 consells per no descuidar la boca ni les dents aquest estiu.

El sol i el bon temps ens poden dur a augmentar la ingesta de begudes ensucrades, incrementar el consum de begudes amb alcohol o fumar amb més freqüència, per exemple, i tot això passa factura en la salut bucal. Com et pot afectar? Hi pot aparèixer més placa bacteriana, problemes de gingivitis, inflamacions de genives o deixar passar les càries fins que comencen a fer mal.

hábitos higiene dental

 

Com pots evitar descuidar la higiene dental aquest estiu? Tot es resumeix en bons hàbits i una adequada hidratació:

 1. Raspallat dental adequat almenys 3 cops al dia (o més ben dit, cada cop que mengem).
 2. Complementar el raspallat dental amb seda o fil dental per eliminar les restes de menjar en racons on el raspall dental no arriba.
 3. Utilitzar col·lutori bucal amb fluor és ideal per a nens i per a adults. D’aquesta manera es manté la sensació de neteja per més temps.
 4. Beure aigua constantment per mantenir una hidratació adequada, ja que una hidratació no constant afavoreix l’augment de placa bacteriana i fins i tot inflamació de genives o la generació de càries.
 5. Moderar la ingesta de sucre en general: begudes ensucrades, carbonatades, àcides i amb alcohol, perquè promouen, al seu torn, la generació de càries.
 6. És important que tinguem consciència de la nostra salut bucal, perquè el nostre somriure és molt important en qualsevol interacció que tinguem durant el dia.

 

Font: ICOEV

Pots escoltar part d’aquest contingut al següent enllaç: https://www.elprat.digital/radio/salut-bucodental-parlem-dhigiene-bucal/

 


Categories: Higiene dental

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

 • Opcions de finançament
 • Garantia de satisfacció
 • Odontòlegs experts

  Ets pacient d'Instituts Odontològics?


  El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.