Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

12/08/2022 | Blog

Col·laboració amb l’associació Dentalcoop a Sierra Leone

Col·laborem amb el projecte solidari de Dentalcoop d’atenció a la salut bucodental a Sierra Leone

Dentalcoop és una organització sense ànim de lucre que va néixer al 2008 amb l’objectiu de millorar la salut dental de les persones sense recursos. La componen sanitaris i altres professionals de l’odontologia que impulsen projectes solidaris en llocs que pateixen greus mancances en l’atenció sanitària en general, i de salut bucodental en particular. És el cas de Sierra Leone, on des de 2017 treballen en l’atenció als reclusos d’una presó en la capital del país, Freetown, i en un llogaret pròxim, on viuen uns 300 nens i nenes víctimes de diverses situacions d’abús. Allí viatjarà el 16 d’agost Sandra González, higienista dental de la clínica de Instituts Odontològics de Paral·lel (Barcelona), per a “aportar el meu granet de sorra” i portar una caixa de material sanitari donat per la companyia.

IO proyecto solidario África

 

Sandra, que treballa a la clínica des de 2002, acumula una àmplia experiència professional i, encara que col·labora des de fa temps amb Dentalcoop, serà la seva primera participació en un projecte de cooperació a Àfrica. “Estic una mica nerviosa, perquè mai havia viscut una experiència semblant, però estic segura que serà molt enriquidora”, afirma.

A la presó de Pademba, a Freetown, “no hi ha ni tan sols una butaca dental”, assenyala Sandra González. Per això només es poden realitzar extraccions de peces dentals i drenatge d’abscessos. El llogaret que forma part de la missió Nou Fambul, que els Salesians van obrir recentment en el districte de Tumbu, sí que disposa d’un consultori que compta amb una butaca per a poder realitzar intervencions més complexes, com a empastaments i endodòncies, destinades tant als joves que viuen allí com en altres poblats.

Donació de material per a tractaments odontològics

La donació de material de Instituts Odontològics inclou fòrceps, botadores Winter per a extreure dents i arrels fracturades, guttaperchas per a evitar la condensació en processos d’endodòncia, puntes de paper Taper per a l’assecat de conductes radiculars, curetes quirúrgiques per al curetaje, l’eliminació de quistos i per a desbridar les bosses periodontals, xeringues d’aspiració, i guants de vinil.

Donación material odontológico Sierra Leona
Imatge de Facebook de @dentalcoop.org

“Seran uns dies molt intensos, en els quals tindré l’oportunitat de col·laborar amb professionals molt experimentats en projectes de cooperació i molt acostumats a treballar amb pocs mitjans”, explica la higienista de Instituts Odontològics, que romandrà a Sierra Leone fins al 26 d’agost.

Dentalcoop participa en altres projectes solidaris a Àfrica —Sàhara, Camerun, el Senegal, Uganda, el Marroc (en Nador, on atenen immigrants subsaharians)— i a Europa —Polònia i Romania, per a ajudar a refugiats ucraïnesos.

[Actualització 14/09/2022] Compartim algunes imatges de la nostra companya Sandra durant la seva experiència amb DentalCoop a Sierra Leone:

Sandra IO Paral·lel a un projecte solidari DentalCoop Tractament odontològic a Àfrica
IO col·laborant amb DentalCoop a Sierra Leone Sandra realitzant una higiene dental a una pacient
Equip odontològic DentalCoop a Sierra Leone


Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts

    Ets pacient d'Instituts Odontològics?


    El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.