Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

29/07/2023 | Blog

Cada boca és com una empremta dactilar, de manera que cada persona ha de rebre un tractament individualitzat

Parlem amb la doctora Bárbara Abella, directora mèdica de la clínica dental d’Instituts Odontològics a Castelló

La llarga presència de Instituts Odontològics a Castelló ens ha portat “a crear una àmplia família de pacients”, explica la directora mèdica de la clínica, Bárbara Abella. “Ells aconsegueixen, dia a dia, que millorem, que siguem més coneguts i que seguim evolucionant”, afirma. El centre compta amb un equip multidisciplinari, amb doctors/es formats en diferents àrees de l’odontologia, “amb molt bona comunicació entre nosaltres, cosa que dóna al pacient la seguretat d’estar a les millors mans”, afegeix. L’equip mèdic el reforcen dues persones a la recepció i els auxiliars i higienistes, “que coordinen i faciliten el treball en gabinet. Des de direcció, tenim el punt de suport que ens permet transmetre al pacient seguretat i la responsabilitat que ens caracteritza com a marca”.

Tratamiento dental individualizado Castellón

Des que la doctora Abella treballa a Instituts Odontològics, ha notat una evolució clara en la manera com els pacients perceben el dentista. “La majoria dels odontòlegs fan un seguiment a mitjà-llarg termini dels pacients, cosa que facilita la confiança a l’hora de realitzar tractaments a qualsevol nivell”. Ara bé, adverteix sobre “situacions que estan degradant la professió, com és el cas de les clíniques low-cost o la venda de tractaments directes a través de les xarxes socials”. A IO Castellón, “treballem per reforçar la imatge d’aquesta professió i transmetre la importància de la salut dental en el dia a dia”.

Els tractaments més habituals a la clínica castellonenca inclouen les obturacions i reconstruccions (empastaments), la preocupació per les malalties periodontals i per corregir l’oclusió i l’estètica, mitjançant ortodòncia i facetes. A més, “veiem més interès a reposar absències de manera fixa (implants), amb tractaments integrals que permetin una millor oclusió i qualitat de vida”, completa la doctora.

A l’hora d’escollir clínica en el cas de tractaments complexos, el que marca la diferència és “abans que res, la sinceritat de l’equip. És fonamental ser clars en el resultat que es pot aconseguir i transmetre tota la confiança al pacient”. A IO Castelló duem a terme rehabilitacions completes fixes (all on six o càrrega immediata), ortodòncia combinada amb logopeda i cirurgiana, i rehabilitació estètica, cada cop més sol·licitada.

Per descomptat, la tecnologia és una aliada fonamental. “Amb els avenços tecnològics, com és el cas de l’escàner intraoral, el pacient és conscient de l’evolució del tractament. Li fem partícip de tot el procés i aprecia el resultat final amb èxit. A la comunicació entre l’equip mèdic i el laboratori, tot és molt més senzill a través del flux digital”, assenyala la doctora Abella.

L’atenció odontològica ha millorat en els darrers anys gràcies a “la tecnologia, l’evidència científica sobre els tractaments i l’evolució dels materials, que es desenvolupen de manera personalitzada i, així, estalvien visites, proporcionen acabats més perfectes i minimitzen les dificultats en els tractaments més complexos”.

La doctora Bárbara Abella acaba de cursar un màster en ortodòncia. Gràcies a la seva experiència, indica que “els més grans de 40 anys donen un valor significatiu a la seva estètica i la seva oclusió, i el traslladen a les noves generacions. A més, els adolescents es veuen influenciats per les xarxes socials i busquen comoditat, eficàcia i rapidesa. Cal insistir-los que l’alineació no és només una qüestió estètica, immediatesa “venuda” per a qualsevol boca, sinó que tot comença per tenir una boca sana. Els bons hàbits d’higiene són el principi d’una ortodòncia, així que cal orientar-los bé. D’altra banda, és important que entenguin que cada boca és com una empremta dactilar, de manera que cadascú ha de rebre un tractament individualitzat”.

Respecte a l’evolució dels tractaments, avança que “s’aprofundirà en les cirurgies guiades, orientades a crear fèrules quirúrgiques per a la col·locació precisa dels implants. A l’ortodòncia, l’escàner intraoral permet al pacient veure amb antelació l’evolució del tractament; mentre que cada vegada es desenvolupen materials més eficaços, duradors i no invasius per facilitar la vida de les persones i fer-los més agradable la seva experiència a la clínica”, conclou.

 

Notícia publicada a El Periódico Mediterraneo: https://www.elperiodicomediterraneo.com/salud/2023/06/17/boca-huella-dactilar-necesita-tratamiento-88745901.html

 

 


Categories: Castelló

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts