Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

23/03/2023 | Blog

Digues adéu als roncs gràcies a una fèrula dental

Ronques? Ho fa la teva parella o algú de la família i no et deixa dormir? Doncs hi ha un remei molt senzill per solucionar-ho: la fèrula antirroncs. El 45% dels adults ronca ocasionalment, i el 25% ho fa de manera freqüent. Amb l’edat, els percentatges augmenten. A partir dels 40 anys, quatre de cada deu homes i una de cada cinc dones ronquen habitualment. No només es tracta d’un problema molest per a la convivència, sinó que afecta el descans de qui el pateix i pot derivar en problemes importants de salut, com l’apnea obstructiva del son.

fèrula remei roncs

Hi ha diversos tractaments per atenuar i fins i tot eliminar per complet els roncs, però un dels més senzills i efectius és la fèrula antirroncs, que es col·loca a la dentadura i configura un dispositiu d’avenç mandibular (DAM) per facilitar la circulació de l’aire.

Per què ronquem?

Hi ha molts factors que influeixen en els roncs: el sobrepès, l’edat i la posició en què dormim són els més freqüents. Cal tenir en compte que el ronc es produeix perquè, mentre dormim, la via aèria es relaxa i, si l’aire troba massa resistència per circular, produeix les vibracions que es tradueixen en aquest so tan molest.

La via aèria és un múscul. Com més greix es concentra al seu voltant, més gran és la pressió que ha de suportar i, per tant, més tendeix a obstruir-se. Els homes acumulen més greix al coll, per això ronquen més que les dones.

L’edat influeix perquè, amb el pas dels anys, la via aèria perd to muscular. Pel que fa a la posició al llit, panxa enlaire ronquem més perquè el coll està més exposat. De costat, la via aèria té més protecció, es tanca menys i, per tant, suporta millor les càrregues.

La sequedat i la inflamació de gola, i malalties com l’amigdalitis o la faringitis també afavoreixen els roncs, així com el consum d’alcohol, ja que debilita el to muscular.

Com actua la fèrula antironcs?

L’objectiu de la fèrula antirroncs és ampliar l’espai de la faringe per a la circulació de l’aire durant el son. Això s’aconsegueix avançant lleugerament la posició de la mandíbula i ajudant a fer que la llengua no interfereixi en la respiració. D’aquesta manera, es tiben els músculs de la boca i la faringe, es redueix la vibració de les parts toves de la gola i les vies respiratòries queden obertes i clares.

El dispositiu d’avenç mandibular es compon de tres fèrules lliures de metall que es fabriquen a la mida del pacient: peces maxil·lar i mandibular amb un lleuger desplaçament per a la fase inicial del tractament, i una tercera mandibular amb més desplaçament per a la fase de seguiment.

3 fases tractament antironcs
RonFin®

 

Gràcies a l’escàner intraoral, es prenen les mesures exactes de la boca en uns segons mitjançant un procediment senzill i còmode. Els centres que disposen d’aquesta tecnologia bolquen a un ordinador la informació capturada i, amb l’ajuda de programari 3D específic, dissenyem el dispositiu que s’adaptarà exactament a la dentadura.

Els especialistes d’Instituts Odontològics s’encarreguen de portar el control del tractament a les visites regulars, que ens permeten determinar si cal fer algun ajustament.
Si ronques i vols conèixer més detalls sobre la fèrula antironcs, et convidem a que contactis amb la teva clínica IO més propera.

 

Podeu escoltar aquesta informació clicant en el següent enllaç de la web de l’imaginaradio:

Una setmana més, des de la Clínica d’Instituts Odontològics ens arriba el consell de salut bucodental


Etiquetes: roncs

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

  • Opcions de finançament
  • Garantia de satisfacció
  • Odontòlegs experts