Telèfon gratuït
atenció al pacient

900 131 002

TRUCA GRATIS

Primera cita gratis

06/04/2022 | Blog

A Instituts Odontològics, dissenyem el teu somriure a la carta

Et fa vergonya ensenyar les teves dents i per això et costa somriure? No estan ben alineades? Les tens desgastades, separades o n’han perdut el color natural? T’agradaria lluir un somriure esplèndid? Sigui quin sigui el motiu que ho impedeix, has de saber que té remei.

La tecnologia odontològica ha avançat tant, que ja pots triar el teu somriure a la carta. A Instituts Odontològics, amb més de 30 anys d’experiència, dissenyem el somriure que millor s’adapta a la teva cara. Es tracta d’un servei multidisciplinar, mitjançant el qual, gràcies a la combinació de diversos tractaments, podem corregir de manera senzilla els problemes que afecten l’estètica de la teva boca.

disseny somriure instituts odontològics

El teu somriure ideal en quatre passes

El nostre mètode per al disseny de somriures consta de quatre elements fonamentals:

 • Revisió: abans de definir el somriure més adequat per a tu, cal revisar la salut de la teva boca, per tal d’assegurar-nos que tot està en ordre per poder començar el tractament estètic.

 

 • Color: un dels secrets per a un somriure esplèndid és que tota la dentadura llueixi un color natural i homogeni. El procés que ho fa possible és el emblanquiment dental. Abans d’iniciar el tractament, pots triar el to que més t’afavoreixi.

 

 • Forma: per corregir els problemes de desgast de les dents, diastemes (separació entre peces) i desalineacions recorrem a les facetes dentals, que són làmines molt fines de porcellana o composite que es fixen sobre les peces originals.

 

 • Mida: quan en somriure les dents es veuen massa petites, la solució passa pel contornejat de la geniva. Així aconseguim equilibrar la mida de les dents.

 

Dissenyar un somriure és un procés de complexitat variable, que dependrà de les característiques de cada boca i de la dificultat dels problemes a tractar. És per això que abans d’establir el pla d’actuació cal dur a terme una diagnosi detallada, que tingui en compte tots els elements que configuren el somriure: posició, mida, color i forma de les dents, situació de la geniva, i les faccions naturals del rostre.

 

Amb totes les variables definides i amb el suport de software específic, dissenyem una versió digital del somriure final, perquè el pacient vegi quin serà el resultat del procés. L’única cosa clara des del principi és que, igual que cada persona és única, també ho és el seu somriure, i mereix gaudir-ne.

 

Arriba el moment de traslladar el disseny a la carta a la boca del pacient. Depenent de la diagnosi, seran necessàries més o menys actuacions i, per tant, la intervenció de diferents professionals odontològics, per treballar l’estètica dental, la perioral i la gingival.

 

Quins són els problemes que requereixen un disseny de somriure?

Entre els principals problemes que fan aconsellable un disseny de somriure, hi ha:

 • Erosió dental: el deteriorament progressiu de l’esmalt provoca l’erosió de les dents i, per tant, la reducció de la mida, la hipersensibilitat, i que s’incrementin les probabilitats que es produeixin trencaments i infeccions. El consum de tabac i alcohol, les begudes ensucrades o carbonatades i els sucs cítrics afavoreixen l’erosió.

 

 • Trencament o fractura de dents: a més de l’evident repercussió estètica, les fissures dentals produeixen dolor i hipersensibilitat, més o menys greu en funció de si afecten només l’esmalt o també la dentina i fins i tot el nervi.

 

 • Diastema: la separació de les dents incisives superiors —les paletes— és freqüent a la dentadura de llet, però també es dona a l’edat adulta, i és una de les consultes més habituals en els tractaments estètics.

 

 • Apinyament dental: es produeix quan hi ha manca d’espai a la boca. Les dents busquen el seu lloc i acaben creixent girades o mal col·locades.

 

 • Dents curtes o somriure gingival: es produeix quan al somriure es veu més el color de la geniva que el de l’esmalt, i això és a causa, o bé del desgast de les dents —per exemple, per bruxisme—, o bé perquè les genives han crescut més del normal.

 

Tots aquests problemes tenen solució: cal dissenyar un somriure nou. I com es fa això?

Perquè seguint un procés que consta de quatre fases fonamentals.

En primer lloc, cal fer una revisió per a comprovar quin estat de salut presenta la boca del pacient.  A continuació, recuperem el color original de les dents amb un tractament d’emblanquiment.

La tercera fase para esment a la forma de les dents, per a corregir problemes de desgast, diastemes (les separacions entre peces) i desalineacions. En aquest cas, es poden utilitzar ‘carilles’ o facetes dentals, que són làmines molt fines de porcellana o compòsit que es fixen sobre les peces originals.

L’última fase està relacionada amb la mesura, i consisteix a solucionar els somriures que les dents es veuen molt petites en relació amb la geniva. Per a fer-ho, s’aplica al pacient un tractament de contornejat de la geniva.

 

El disseny de somriures és igual per a tothom?

Dissenyar un somriure és un procés personalitzat i de complexitat variable, que dependrà de les característiques de cada boca i de la dificultat dels defectes a tractar. És per això que, abans d’establir el pla d’actuació, cal dur a terme una diagnosi detallada per a estudiar tots els elements de què hem parlat anteriorment.

 

Com s’emporta acavo l’harmonització entre dentadura i faccions?

Amb totes les variables definides i amb el suport de programari específic, es dissenya una versió digital del somriure final, perquè el pacient vegi quin serà el resultat del procés. Depenent de la diagnosi, seran necessàries més o menys actuacions per a corregir l’estètica dental, la perioral i la gingival.

 

Què és l’emblanquiment dental?

L’emblanquiment dental és un procés químic en què s’aplica peròxid d’hidrogen, la popular aigua oxigenada, a les dents que han perdut el color natural. El procés es completa amb l’aplicació de llum ultraviolada, que serveix per activar el producte i potenciar-ne l’efecte.

 

Què són les facetes?

Les facetes o carilles dentals són una eina molt útil, d’ús senzill i resultat eficaç, per dissenyar somriures. Es tracta de pròtesis de porcellana, composite (el mateix material amb què es realitzen els empastaments) o disilicat de liti, dissenyades a mida, que, acoblades a la superfície de la dent original, permeten modificar-ne la mida, el color, la forma o la posició. Són la millor opció per tractar problemes com ara el desgast, la irregularitat en la forma, el diastema o les taques que no desapareixen amb l’emblanquiment.

 

Què és el contornejat de genives?

El contornejat de genives o gingivectomia és un procediment quirúrgic que normalment es duu a terme per raons estètiques, com és el cas del disseny de somriures. S’utilitza per corregir la línia de les genives, tant si hi ha excés com manca de teixit, ja sigui per mostrar més part de la dent o per cobrir-la quan el teixit periodontal ha retrocedit massa.

 

Si l’estètica del teu somriure no et convenç, et convidem a visitar una de les nostres 33 clíniques dentals i posar-te a les mans del nostre equip de professionals.

 

Escoltar el consell de ràdio

 

Nota:

Aquesta informació en cap moment substitueix la valoració d’un professional. Per a qualsevol consulta, no dubtis a demanar la teva primera visita gratuïta a Instituts Odontològics.


Etiquetes: Tabac

Deixa’ns les teves dades i et trucarem nosaltres directament

 • Opcions de finançament
 • Garantia de satisfacció
 • Odontòlegs experts

  Ets pacient d'Instituts Odontològics?


  El responsable del tractament de les dades facilitades es Apollonia Topco, S.L.U. La finalitat del tractament és atendre a la teva sol·licitud d’informació i en cas que ho autoritzis, enviar-te informació sobre els nostres productes i/o serveis. La base legal del tractament és l’interès legítim en atendre a la teva sol·licitud i el consentiment facilitat per l’enviament de comunicacions comercials, si escau. Podràs exercir els drets d’accés, rectificació, limitació, oposició, portabilitat, o retirar el consentiment enviant un email a: rgpd@ioa.es . També pots presentar una reclamació davant l’Autoritat de Control (AEPD). Pots consultar informació addicional i detallada sobre protecció de dades en la nostra  política de privacitat.